YILLARCA RESME YANLIŞ YERDEN BAKILDI

Düzce'de yıllarca geri plana itilen turizmin kıymeti yeni yeni bilinmeye başladı. Yaylaları, şelalleri, mağaraları, tarihi zenginlikleri ve Karadeniz'e açılan penceresi Akçakoca'sı ile bir çok potansiyeli içerisinde barındıran Düzce, bugün resme yanlış yerden bakılmasının sıkıntısını yaşıyor. Yakın tarihe kadar sanayinin ön planda tutularak, geleceğin ona göre biçimlendirilmek istenmesi yüzünden turizme gereken önemin verilmemesi, şehrin tanıtımda yerinde saymasına yol açtı. Yanı başımızdaki Bolu, Kartalkaya ile kış sporlarında almış başını yürürken, kayak için biçilmiş kaftan konumundaki Kardüz Yaylası 2013 yılına kadar yatırımcıya elektriksiz ve yolsuz şekilde sunuldu. Gerekli altyapılar sağlanmadan tesisleşmeye gidilmesinin boş bir beklenti olduğunun geç de olsa anlaşılması üzerine başlayan çalışmalar ise anca tamamlanma aşamasına gelmiş durumda...

Yine yıllardır dillere pelesenk olan Gölyaka Kültür Parkı'na golf sahası ile Havapark yapılması da hayata geçmeyi bekleyen projeler arasında yer alıyor.

KAYNAŞLI, UMUTLARI YEŞERTİYOR

Düzce'de gecikmeye takılan projelerin yanı sıra umutları yeşerten gelişmeler de yaşanıyor. Motor sporları dalında bir çok ulusal ve uluslarası organizasyonlara ev sahipliği yaparak Düzce'nin adını en iyi şekilde duyuran Kaynaşlı, turizme önemli bir katkı sağlıyor.

TOPLANTI VE TANITIM ATAĞI

Yine eski Valiler Ali İhsan Su ve Ali Fidan tarafından Düzce'nin geleceğinin turizmde olduğu gerçeğinden yola çıkarak düzenlenen toplantılarda kente daha fazla turist çekilmesi, turizm pastasından daha fazla pay alınması ve marka şehirler arasına girilmesi için izlenmesi gereken yollar çok yönlü masaya yatırıldı. Yine bir ilk olarak Ankara'da düzenlenen Düzce Tanıtım Günleri de Düzce'nin turizmde artık doğru yolda ilerlerdiğini gösterdi.

Son olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü başkanlığında Düzce Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Düzce Ticaret ve Sanayi Şurası'nda da turizme dönük hem Bakan hem de Düzce Milletvekili Ayşe Keşir tarafından önemli açıkamalar yapılmıştı.

TURİZM MASTIR PLANI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

“Düzce’nin özellikle nitelikli sanayide ve yayla turizminde çok ciddi bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Bakan Özlü, şöyle devam etmişti: "Şu an da Turizm Mastır Planı’nın hazırlıklarını sürdürüyoruz. Milletvekilimiz Ayşe Keşir hanımın yaptığı bir çalışma var. Turizmle ilgili Düzce’yi 2 kutba ayırmak ve güneyde daha çok yayla turizmi, kuzeyde deniz ve tarih turizmi olmak üzere bir çalışma yürütüyoruz. Güneyde ço güzel yaylalarımız var. Yol sorunu da var. Yaylaya gitmek için yol lazım. Turizm projeleriyle birlikte bu yolların hepsini yapacağız." 

"TURİZM BACASIZ FABRİKADIR"

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise “Çok heyecanlandığım bir konu" diyerek projenin detaylarını Şura'ya katılanlar ve basınla paylaşmıştı: "Düzce’nin arazi üretmekte bir sorunu var. 5 tane daha organize sanayi bölgesi kuracak halimiz yok. Şehrimiz İstanbul ve Ankara’ya özellikle haftasonu hitap edecek bir destinasyonda. Tarih, deniz, yayla ve kayak turizmi gelme ihtimali var. İyi bir planlama yapmamız lazım. Bir tek yaylayı ya da denizi düzenlememizin çok bir anlamı yok. Denize niye Akçakoca’ya gelsinler Bodrum’a gidiyorlar, insanların alışkanlıkları var. Düzce’ye gelenlere tek başına bir şey değil yanında başka şeyler sunmamız lazım. İnsanlar bir yere gitmek istediklerinde ne yiyeceğini ve hangi etkinliği yapacağını soruyor. Tüm araştırmaları göz önünde bulundurarak Düzce’de bir master plan çalıştırmak istiyoruz. Hafta sonu 2-3 günlüğüne Düzce’ye gelecek insanlar denize girecek, Konuralp’i görecek ve yaylaya gidecek. Birden fazla etkinliği sunacak bir master plan olacak. Tamamını planlayıp etap etap oluşturarak Düzce’yi yaylalar şehri olarak İstanbul’a pazarlayalım. Etaplar tamamlandığında işletmeci Düzce’yi tanıyor olacak. Yatırımcı geliyor olacak. Turizm bacasız fabrikadır."

Tüm bu gelişmelerin ışığında sahip olduğu turizm potansiyelleri ile bölgenin parmakla gösterilecek sayılı illerinden olan Düzce'de, tanıtım atakları ve projelerle hak edilen noktaya ulaşılması için tüm kesimlerin topyekün bu yola baş koyması önem taşıyor.