Çok farklı bir organizasyon...
Gölyaka'da Mehmetçiğe duygu yüklü destek... Terör örgütleri ile hem ülke içinde hem de sınırda canları pahasına mücadele eden askerlere moral vermek isteyen ilçeye bağlı Kuyudüzü Mahallesi sakinleri, bu isteklerini Muhtar Halil Düzen'e iletti. Muhtar Düzen ile Çevre Kalkındırma Derneği Başkanı Cemil Şener de tüm mahallelinin sınıra yapılacak bir yolculuğa katılım sağlayamayacağını düşünerek çok farklı bir organizasyona imza attı.

Elleri yemek dolu geldiler
Mahallede yaşayan herkesi Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürerek, buradaki er ve rütbelilerin keyifli bir gün geçirmesini sağlamak isteyen Muhtar Düzen ve Dernek Başkanı Cemil Şener, bu isteklerini ilçe jandarma komutanına iletti. Ziyaret gününün belirlenmesi ile birlikte mahalledeki gencinden yaşlısına tüm kadınlar, askerlere annelerinin eli değmiş gibi lezzetler sunmak için soluğu mutfakta aldı ve birbirinden güzel yemekler, pastalar, börekler ve sarmalar hazırladı.

Mutlulukları yüzlerinden okundu
7'den 70'e bir otobüs dolusu mahalle sakinini kapıda karşılayan Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan askerlerin mutlulukları yüzlerinden okundu. Güneşli bir havada gerçekleşen ziyarette, jandarma komutanlığı bahçesinde ağırlanan Kuyudüzü Mahallesi sakinleri, halkın güvenliği ve vatan topraklarının korunması için gece-gündüz demeden kahramanca  görevlerini icra eden Mehmetçiğe duydukları sonsuz sevgi ve minneti dile getirdi. Muhtar Düzen, Afrin'e gidemeseler de buradaki askerlerle bir araya gelerek, moral vermek istediklerini söylerken, askerler de böyle bir ziyaret gerçekleştirmelerinden ötürü mahalle sakinlerine teşekkür etti ve sergiledikleri örnek birlik ve beraberlik için kendilerini kutladı.

Duygu yüklü şiir...
Bahçede kurulan sofralarda keyifle yenen yemeğin ardından bir askerin mikrofonu eline alıp dile getirdiği duygu yüklü şiir herkesi hüzünlendirdi. Bol sohbetli geçen bu anlamlı ziyaretin sonunda vedalaşırken askerleri bağırlarına basan anneler, nineler, dedeler hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.



Haber: C.ÜSTÜNER