Düzce Belediyesi'nin yıllarca sözleşme yenileyerek mevcut müstecire verdiği İnönü Parkı ile Avni Akyol Parkı için 2. kez ihale düzenleniyor. Yeni göreve geldiği günlerde Başkan Dursun Ay tarafından iptal edilen ve uzun süredir akıbeti tartışma konusu olan İnönü Parkı ihalesi bugün (24 Mayıs) saat 14:00'da Düzce Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Başkan Dursun Ay iptal etmişti
Bilindiği gibi 28 Eylül 2017 tarihinde 7 talipli ile gerçekleşen ihale sonucunda Can Otomotiv aylık 200 bin TL artı KDV ile İnönü Parkı'nın işletmeciliğini kazanmıştı. Ancak ekim ayında göreve gelen Başkan Dursun Ay, İnönü Parkı ihalesini iptal etmiş ve gerekçe olarak ise Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ihaleyi incelemeye almasını göstermişti.

Çok sayıda taliplinin katılması bekleniyor 
Aylardır yeni ihale tarihi için gözlerin çevrildiği Düzce Belediyesi, yarın (24 Mayıs 2018 Perşembe günü) beklenen ihaleye sonunda gerçekleştiriyor. Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılacak ihaleye, mevcut müstecirler ve belediye şirketlerinin yanı sıra çok sayıda taliplinin katılması bekleniyor.

İhale şartnamesinde revizyon
İhaleyi iptal eden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay'ın yeni ihale şartnamesine vatandaş odaklı maddeler ekleyeceği yaptığı açıklamalardan biliniyor. İhale şartnamesindeki yeni koşullar da ihale günü olan yarın belli olacak.

5 yıl süreyle kiraya verilecekler
Öte yandan Düzce Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz ocak ayında alınan karar gereği Düzce'deki sosyal donatılar artık 5 yıl süre ile kiraya veriliyor. Bu kapsamda İnönü ve Avni Akyol parkları da açık teklif usulü arttırma ile 5 yıl süreyle kiraya verilecek. İlk ihalede parklar 3 yıl süreyle ihaleye çıkarılmıştı.

Haber: C.ÜSTÜNER