İNSANIMIZIN YILLARCA İÇİNİ SIZLATTI
Cumhuriyetin ilanıyla beraber toplumu derinden sarsan olayların akabinde halkın örfüyle kültürüyle ve diniyle hiç uyuşmayan kanunlar çıkarıldığını hatırlatan Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, “Türkçe ezan dayatmasıyla beraber şapka kanunu dayatmasının ardından % 99 Müslüman olan bir ülkede yıllarca uygulanmış olan kamusal alan uydurmalarıyla kamudaki başörtüsü yasağı insanımızın yıllarca içini sızlatmıştır. Binlerce hanım kardeşimizi mağdur etmiş, binlercesi ülkelerini terk ederek eğitimlerini yurt dışında tamamlamışlardır.” dedi.


30 YILLIK BEKLEYİŞİN ÜRÜNÜ
Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kamuda başörtüsü yasağını sona erdiren kararı 30 yıllık sabırla bekleyişin ve onurlu bir mücadelenin sonucu olarak nitelendiren Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, Bu başörtülü hanım kardeşlerimize verilmiş bir lütuf veya ayrıcalık değil % 99 u Müslüman olan bir ülkede gasp edilmiş bir hakkın iadesidir. Memur- Sen olarak kurulduğumuz günden bu güne bunun mücadelesini yaptık. Bu mücadele esnasında birçok hanım kardeşimiz görevlerinden el çektirildiler, hakarete uğradılar ama mücadelelerini her zaman yakmadan yıkmadan ve yılmadan meşru zeminde sürdürdüler onları cani gönülden kutluyorum.” diye konuştu.

Bu ülkede Arapça ezanın yasağının kaldırılmasının ardından en önemli karar kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması olduğunu ifade eden Kılıç, “ Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Tüm dayatmalara ve menfi propagandaya rağmen milletin sesine kulak vererek milletin menfaatleri doğrultusunda karar veren, devlet ve millet barışması yolunda adım atan hükümeti ve başbakanı ayrıca kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber; S.KAŞKIR