Etkinlikler, Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı "Umut Veren Taşlar Sergisi"nin açılışı ile başladı. Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergiye Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemal Keskin, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üy. Serap Bayram, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK) Projeler Koordinatörü Serkan Çıtlak, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Öğr. Gör. Dr. Zeynep Seda Çavuş, Öğr. Gör. Zeynep Topcu Bilir ve öğrenciler katıldı.



Katılımcıların büyük beğeni ile takip ettiği "Umut Veren Taşlar Sergisi”nden elde edilecek gelir ise korunmaya muhtaç çocuklar yararına KORUNCUK Vakfı'na bağışlanacak.

Sergi açılışının sonrasında Cumhuriyet Konferans Salonu'ndaki "Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Türkiye'de Korunma Gereksinimi Duyan Çocuklara Yönelik Çalışmaları" konulu panele geçildi.


“Düzce'de 52 çocuğun 39'u koruyucu aile yanında”
Panelin ilk konuşmacısı olan Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemal Keskin, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün tarihçesiyle sunumuna başlayarak, çocukların korunmaya ve bakıma muhtaç hale gelmesini engellemek ve çocuğun öncelikle ailesi yanında bakımını sağlayacak sosyal politikalar geliştirmek ve her türlü istismarı engellemek istediklerine vurgu yaptı. Düzce'de 52 çocuğun 39'u koruyucu aile yanında kaldığı bilgisini paylaşan Keskin, Koruyucu Aile Bakım Modelinin yanı sıra Çocuk Yuvaları, Çocuk Evleri, Çocuk Evleri Siteleri, Yetiştirme Yurtları ve Çocuk Destek Merkezleri ile de hizmet sunduklarının altını çizdi.



“Reşit olarak kurumdan ayrılan 90 çocuktan 55’i kamuda 18’i özelde istihdam edildi”
Programın diğer konuşmacısı KORUNCUK Vakfı Projeler Koordinatörü Serkan Çıtlak ise vakfın çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 1979 yılında kurulan vakfın, Çocuk Evleri Sitesi bakım modeliyle hizmet verdiğini söyleyen Çıtlak, şu anda 140 çocuğa hizmet sunduklarını ifade etti. Aile odaklı yapısıyla KORUNCUK Vakfı'nın çocukları hayata hazırladığına dikkat çeken Çıtlak bakımını üstlendikleri 341 çocuktan 90 çocuğun reşit olarak kurumdan ayrıldığını, 55'inin kamuda, 18'inin ise özel sektörde istihdam edildiğini sözlerine ekledi. Son olarak İzmir Urla'da ikinci çocuk köyünü kuracaklarını belirten Çıtlak, çocukların kalbine dokunmanın önemine dikkat çekti.
Soru-cevap şeklinde devam eden panelin sonunda davetli konuşmacılara hediyeleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Haber: Ö.YILMAZ