Düzce’de arama ve kurtarma görevi icra eden ekipler boş durmuyor. Her acil durum için farklı dönemlerde yapılan tatbikatlara Düzce’de bir yenisi daha eklendi. Bu kez deprem ile alarma geçen ekipler, Cedidiye Mahallesi’nde gerçeği aratmayan bir tatbikata imza attı.



112 Acil Servis, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Düzce İtfaiyesi ekipleri ile İl Afet ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden oluşan toplam 40 kişilik kurtarma ekibi ile Cedidiye Mahallesi’nde deprem  tatbikatı yapıldı. Mahalledeki yol genişletme çalışmaları kapsamında boşaltılan bir binada gerçekleştirilen tatbikatta yangın saran binayı hızla söndüren ekipler, içeride mahsur kalanları kurtardı. Ardından dairede olası bir tehlike teşkil eden bir durum olup olmadığı kontrol edildi.  Binanın etrafını de araştıran ekipler başarılı müdahaleleriyle göz doldurdu.



Tatbikata Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile Belediye Başkanı Dursun Ay da katılarak ekiplerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.



 

Haber: M.AYDIN