Yapıldığı günden itibaren heyelanların yaşandığı ve bir türlü kalıcı çözüm bulunamayan Gölyaka Bağlantı Yolu'nda bir heyelan daha meydana geldi. Üstelik bu kez toprak kayması sadece istinat duvarını vurmakla kalmadı, bir evi de çökertti. İçmeler mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle çöken istinat duvarı hemen yanında bulunan eve zarar verdi. Dün gece meydana gelen olayda toprak kaymasını fark eden ev sahipleri evi boşalttığı için herhangi bir yaralanma ve can kaybı durumu yaşanmadı.


Kaymakam: Yıkılma tehlikesini ortadan kaldıracağız

Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, meydana gelen olay hakkında bilgi verdi. Kaymakam Şener, “Toprakta meydana gelen kayma sonucu bir ev maddi zarar gördü. Karayolları ve AFAD’dan yetkililer geldi. Gerekli incelemeler yapıldı. Yarın yolun üst kısmı boşaltılıp duvar arkaya doğru yıkılacak. Evin yıkılma tehlikesini ortadan kaldıracağız. 1-2 günlük çalışmanın ardından evde hasar tespiti yapılacak. Ev oturulamayacak durumda olursa ailelere kalacak yer temin edeceğiz. Şuan tehlike sürdüğü için eve girilmesine izin vermiyoruz. Şuan 4 evin tehlike altında olduğunu bize beyan ettiler. Ev sakinleri huzurlu olmayınca evlere girmemeleri konusunda uyardık.”


Muhtarın uyarısı hayat kurtardı

Ev sahibi İbrahim Eker, heyelana muhtarın uyarısı sayesinde evde yakalanmadıklarını söyledi. Eker, olayın nasıl başladığını şöyle anlattı: “Dün akşam saatlerinde yan komşumuzun olduğu taraftan toprak az az kaymaya başladı. Toprak eve çok yaklaşınca muhtarımız evi boşaltmamızı istedi. Eve herhangi bir şey almak için girmemizi istemedi. Dün gece dayımlarda kaldık. Sabah geldiğimizde evi bul şekilde bulduk. Toprak olduğu gibi eve girdi.” dedi.

Önlem için 4 ev boşaltıldı

Karayolları ekipleri, istinat duvarında meydana gelen çökme için çalışma başlattı. Olası bir başka toprak kaymasına karşı önlem amacıyla 4 ev boşaltıldı.

Haber:Y.SEVER