Düzceliler son günlerde şehir içinde hafriyat taşıyan kamyonların döktüğü toprak nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Günün erken saatlerinde gecelerin soğuk olması nedeniyle buzlu bir yolda seyretmek zorunda kalan sürücüler, günün ilerleyen saatlerinde buzun erimesiyle  çamurlu, daha sonra da çamurun kuruması ile birlikte, aslında yaz aylarının şikayeti olan tozlu yollarda ilerlemek zorunda kalırken, yayalar da bu durumdan şikayet ediyor.

Belediyenin Temizlik İşleri’ne bağlı ekipler şehrin ana caddelerini zaman zaman yıkayarak soruna çözüm üretmeye çalışırken, ara sokaklarda hala varlığını sürdüren çamur araçların tekerlekleri ile taşınarak kısa zamanda  yeniden ana yollara dönüyor. Öte yandan pek rastlanmayacak kadar fazla hafriyat çalışması yapılmasına rağmen, kamyonların şehir içinden kasalarının üst seviyelerine kadar doldurulması konusunda bir şey yapılamıyor. Ayrıca, hafriyatın yapıldığı alanlarda lastikleri çamurlanan kamyonların da kontrol altına alınması gerekiyor.

Kamyonların kontrol altına alınması konusunda yaşanan başıboşluğa aslında kısa bir süre önce yapılan  Ak Parti 3’üncü bölge toplantıları nedeniyle bir süreliğine ara verildi. Zabıta ekipleri Perşembe  gününden Pazartesi gününe kadar hafriyat çalışmalarını yasakladı, gerektiğinde yazılı talimat bile gönderildi. Ancak toplantının sona ermesi ile birlikte yeniden hafriyat kamyonları yollara düştü.

Uzunmustafa İlköğretim okulu’nun önünden geçen kamyonların yola döktüğü toprak daha zemine karışıp toza dönüşmeden kötü görüntüler ortaya çıkarıyor. Üstelik bu sokak aynı zamanda Düzce Valiliği’nin hemen arkasında... Bu görüntü ise Düzce’de hafriyatın ayrı bir mesai ve düzenleme gerektiğinin en önemli göstergesi olarak görünüyor.