Ramazan bayramının yaklaşması ile birlikte, tatil gününü bayram alış verişi yapmak için değerlendiren vatandaşlar dükkanları doldurdu. Bayram nedeniyle hareketlenmeye başlayan. Spor sokak ve Gaziantep caddesindeki alış veriş dükkanlarının çoğunun dolu olduğu görülürken, vatandaşlar fiyatların şimdiden yükselmesinden şikayetçi.
Ekonomideki durgunluğun sıkıntısını yaşayan esnafın yüzünü, bayram alış verişi nedeniyle çarşıya akın eden vatandaşlar güldürdü. Mağazaları gezerek araştıran vatandaşlar ucuz ürünleri araştırarak alış verişlerini yapıyor. Alış veriş merkezleri ve pazar yerlerinin önümüzdeki günlerde dahada kalabalık olması bekleniyor.

Vatandaşların bayram alış verişi yapmak için değerlendirdiği pazar günü, seyyar satıcılar ve bilinçsiz vatandaşların yarattığı yine o çirkin görüntülere sahne oldu.
Spor sokak ve Gaziantep caddesinde satış yapmak isteyen birçok seyyar satıcı, vatandaşların yürümek için kullandığı ve kalabalık olan sokaklarda satış yapmak isterken, görüntü kirliliğinin yanı sıra vatandaşlarında hareket etmesine engel oluyor. Bazı kendini bilmeyen vatandaşlar ise bisikletlerini kalabalık olan caddelere koyarak bu görüntü kirliliğine katkıda bulunuyor. Bütün bunlara esnafların mallarını dükkan önüne çıkartması eklenince durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor.