Düzce’de, Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 11 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlük askerlik heyecanı yaşadı. Aileleri de genç askerleri yalnız bırakmadı. İlk önce askeri üniformaları giyen gençler, eğitim alanında silah ve araç eğitimi aldı. Engelli askerlerin yanına refakat için bir de er verildi. Erler, tekmil vermeyi, uygun adım yürümeyi ve selamı öğretti. Daha sonra da yemin töreni yapıldı.

 


Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, günün anlam ve önemine ilişkin düzenlediği konuşmasında kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu, ömür boyu taşımanın mutluluğuna sahip olacağını vurguladı.

 



Törendeki konuşmaların ardından yemin eden 11 engelli vatandaşa tezkere belgesi verildi. Askeri bando eşliğinde yapılan geçiş töreni ailelerden büyük alkış aldı.

 

 

Etkinliğe, Vali Yardımcıları Hasan Bağcı ve Miktat Alan, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Baro Başkanı Ali Dilber ile engelli askerlerin aileleri katıldı.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır