24 Nisan'da kurban kesilerek uzun bir aradan sonra tekrar yapımına başlanan Düzce – Gümüşova Duble yol çalışmaları müteahhidin hakedişlerini zamanında alamaması nedeniyle durdu. 15 Mart 2009 tarihinde yapılan ihale ile yol yapım işini alan Kartal Yapı, ilk etapta 7.5 Kilometrelik Düzce ile Gölyaka arasındaki yolu tamamlaması hedefleniyordu. Ancak firma hakedişlerini alamayınca çalışmaları durdurdu.

Yıllardır yapılmayı bekleyen ve birçok kazanın meydana geldiği yolda başlatılan hızlı çalışmalar ile daha önce alt yapısı tamamlanan kısım asfaltlanmış ve yolun bir bölümü trafiğe açılmıştı. Ancak yolun kalan kısmı için hakedişler alınamayınca çalışmalar tamamlanamadı ve müteahhid firma işe ara verdi.

Konu ile ilgili bilgiler aldığımız Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Yolu yapan firmanın 5 Milyon TL Hakedişi olduğunu belirterek, bu hakedişin kısa sürede ödeneceğini açıkladı. Duble yol çalışmaların devam etmesi adına Müteahhid firmaya ilk etapta 2 Milyon TL'lik ödeme yapılacağını belirten Kaşıkoğlu, çalışmaların devam etmesi için gerekli girişimlerin yapıldığını söyledi.

Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ın Adeta sahiplendiği ve sıkı takibini yaptığı Akçakoca- Düzce yolu gibi yıllardır tamamlanamayan Düzce-Gümüşova yolunun da milletvekilleri tarafından sahiplenilmesi ve yolun bir an önce tamamlanması gerekiyor. Yol yapım çalışmaları ile birlikte onlarca kazanın meydana geldiği onlarca canın yitirildiği bu önemli yolun bir an önce bitirilmesi için firmanın ödeme noktasında sorun yaşamaması gerekiyor.