Düzce genelinde bazı mahallelerde yol ve su sorunu yaşanırken bazı mahallelerde de daha değişik sorunlar yaşanıyor. Yeni Akçakoca Caddesi Karaca Mahallesi de yaşanan sorunlarla adından bahsettiriyor.

Mahalle sakinlerinin en büyük sorunu ise Karaca deresi üzerinden geçen köprünün iki yanında da yayaların geçmesi için her hangi bir önlem alınmaması. Köprüden her gün bisikletli vatandaşlar, öğrenciler ve yayalar geçerken köprünün dar olması ve araçların köprüye yakın geçmesi yüzünden vatandaşlar ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalırken yol kenarında yaya geçidi tabelaları olmasına rağmen sürücülerin yoldan hızla geçmesi de dikkatlerden kaçmıyor. Köprüdeki güvensizlik nedeniyle ciddi kazaların olduğunu belirten vatandaşlar, “Artık bu köprüden geçerken korkuyoruz. Çünkü hiçbir can güvenliğimiz yok ve ciddi tehlikeler atlatıyoruz. Özellikle bisiklet kullananlar köprüden geçerken zor durumda kalıyor. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmazsa yaşanan sorun nedeniyle ciddi kazalar olabilir.” şeklinde konuştu.

Mahallenin diğer önemli sorunu ise yaklaşık bir buçuk yıl önce yapılan doğalgaz çalışmasının ardından çalışma yapılan alanın kapatılmaması. Her yağmurun ardından çamur haline gelen alan nedeniyle mahalle sakinleri şikayet ediyor. Vatandaşlar, “Burayı böyle yaptılar ve sonra yapacağız diyerek bıraktılar. Özellikle kış aylarında buralara su birikiyor ve araçlarında park etmesiyle burada çukurluklar oluşuyor. Daha önce bir çok kere yetkililere başvurduk ama hala sorunla ilgili bir cevap alamadık. Bu soruna bir an önce çözüm bulsunlar. Yol kenarına tabela asmak yerine bu sorunu çözsünler.” ifadelerini kullandı.

Karaca Mahallesi'nden başlayan doğalgaz sorununun Çoban'a kadar devam etmesi de dikkat çekiyor.