Düzce Üniversitesi öğrencilerinden örnek proje. Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Son sınıf öğrencisi 6 kişilik grup Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Çalışmama Engel Olma” adını verdikleri ve engelli istihdamına yönelik proje hazırladı. Öğrenciler, engelli bireyleri topluma kazandırmayı hedefleyen pek çok çalışmanın yapıldığı projenin Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenecek kapanış konferansına tüm Düzcelileri davet etti.

“Engelli istihdamı konusunda neler yapabileceğimizi araştırdık”
Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan öğrenci Mehmet Enes Çoban şöyle konuştu:
“Bu projede engelli bireylerin istihdamı konusunda eksiklikler oldu. Kendi proje ekibimizce tartışıldığı tespit edildi. Biz de bunun üzerine neler yapabileceğimiz konusunda araştırmalar yaptık. Engelli istihdamı ile ilgili birçok şey yapılabileceği kanısına vardık. Bundan hareketle ilk olarak Türkiye’de yapılan araştırmalar sonrasında daha da derine inip Düzce iline geldik. Düzce ilinde neler yapılıyor, herhangi bir çalışma var mı bunları araştırdık. Düzce’de Kusursuz Kafe’nin varlığı ekibimizce test edildi. Kafe ile görüştük ve koordineli olarak çalışmaya başladık.”

“Hem el becerilerini geliştirmeyi hem de sosyalleşmelerini amaçladık”
Kusursuz Kafe ile işbirliği içerisinde yürütülen proje kapsamında yapılan etkinliklere ilişkin detaylar veren öğrenci Pınar Çam ise tüm Düzcelileri konferansa davet ederek şu ifadelerde bulundu:

“Kusursuz Kafe’de canlı müzik etkinlikleri yaptık. Oranın tanınırlığını artırarak bu kapsamda engelli bireylerin istihdamını yaygınlaştırmak amacıyla yapılan bir etkinlikti aslında. Oldukça ilgi gördü ve kafeye ilgi arttı. Orada çalışan engelli bireylerle kitap ayracı ve anahtarlık yapma etkinliği gerçekleştirdik. Hem el becerilerini geliştirmeyi hem de sosyalleşmelerini amaçladık. Aynı zamanda 19 Aralık Salı günü saat 13:00’da Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferansa Salonu’nda bir etkinliğimiz gerçekleştirilecek. Konferansta engelli bireylerin istihdamı konusunda konuşmalar gerçekleştiren konuşmacılarımız olacak. Herkesi bekliyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ