İller Bankasıyla Ankara’da Düzce için yaptıkları çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyleyerek sözlerine başlayan Akbulut, “İl Genel Meclisi Üyelerimiz beni görevlendirdiler. Bizde bu vekaleti iyi değerlendirme adına Ankara’da almamız gereken bütün hibeleri almakla alakalı canla başla mücadele veriyoruz.” dedi.

7 MİLYON TL ÖDENEK ALDIK

İller Bankasından Düzce için yıllık 800 bin TL tutarında bir ödeneğin verildiğini belirten Başkan Akbulut, ikili diyalogların iyi olmasıyla elde ettikleri ödenekleri aktardı. “Bizim gayretlerimiz sonucu İller Bankasının verdiği resmi ödeneğin dışında Düzce’ye kazandırdığımız ödenek bu rakamın çok çok üzerindedir. Bu çalışmalarımızın sonucunda 5 milyon TL Düzce’ye ödenek çıkarmayı başardık. 2014’tye seçimden sonra göreve geldiğimizde 2 milyon TL tutarında kap taşların bakım ve onarımı için ödenekle birlikte şuana kadar toplam 7 milyon TL’lik bir rakamdır.”

“DÜZCE, TÜRKİYE’DE 3.”

Akbulut, aldıkları ödenek rakamının diğer illerle kıyaslandığında Türkiye’nin çok üzerinde olduğunu ifade etti. “Düzce ile birlikte aynı rakamı alan 2 il daha var. Biri Adıyaman, şöyle ifade edeyim Adıyaman Belediye Başkanı İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesidir. Bir diğeri de Rize’dir. Biz bu iki ilin ardından ikili ilişkilerin kazanımlarıyla Düzce’mize katkı sağlamak için çalıştık. Bunun sonucunda gelen ödeneklerin köylerimize yoğun bir şekilde aktarılmasıyla biz daha mutlu olduk.”

Haber;Y.SEVER