Önümüzdeki ekim ayında başlayacak olan Çözüm Önerileriyle Çocuk Hakları Kongresi’nin imzaları atıldı. Protokol Düzce Valiliği, Düzce Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalandı.

İmzalanan protokolde proje ile çocuk hakları evrensel beyannamesinde belirtilen çocuk haklarının çocuklara tanıtılması, çocuklar ve yetişkinler tarafından benimsenmesi ve bu bilinçle ülkemizde bu hakların amacına uygun ve doğru bir biçimde uygulanmasının sağlanmasına yönelik çözüm önerilerine ulaşmak amaçlanıyor.

Biz başarıya ulaşacağını biliyoruz
Düzce Valisi Zülkif Dağlı düzenlenecek kongre için imzalar atılmadan önce yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Üniversitemiz başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile birlikte bu çalışma ve çalıştay gerçekleştirilecek. Bunun çok geniş bir çalışma olduğunu anlıyoruz. Çünkü ülke çapında bir çalışma. Bu çalıştay çok yapılan bir konu değil. O açıdan büyük bir iş. Bunun Düzce ilimizde üniversitemizde ve kurumlarımızda yapılması gerçekten güzel. Biz başarıya ulaşacağını biliyoruz ve temenni ediyoruz.”

Katılımın ücretsiz olacağı bir kongre
Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar ise öğretim üyelerinin liderliğinde olan bir proje olduğunu kaydettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz hem üniversite-sanayi işbirliğini hem de üniversite-kamu işbirliğine çok önem veriyoruz. Şimdiye kadar milli eğitim müdürlüğümüz ile pek çok ortak çalışma yaptık. Bu da onların çok önemli ve güzel bir örneği olacak. İçinde özellikle çocuk haklarının olması ve 10-14 yaş arası tam ergenlik öncesi çocukların hem aile hem sosyal hem toplumsal yaşama geçiş aşamalarındaki bu çocuk hakları ile ilgili tüm hususların değerlendirileceği bir kongrenin düzenlenmesi ardından da bir eylem planının oluşturulmasını çok önemsiyoruz. Özellikle bakanlıklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Katılımın ücretsiz olacağı bir kongre olması akademisyenlerin nitelikli çalışmalarını sunabilmesi açısından da çok önemli.”

Düzce Valisi Zülkif Dağlı protokol imza töreninin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışta bulunan Firdevs Otluoğlu’nu makamında kabul etti. Dağlı, bağışçı Otluoğlu’navakfa ait teşekkür madalyasını takdim etti.