Gölyaka Kaymakamlığı ve Gölyaka Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Gölyaka Kültür ve Turizm Festivali, Gölyaka Kültür Parkı’nda yapıldı. Kültür Park alanının her türlü organizasyona müsait olması nedeniyle birçok vatandaş ağaçların altında eğlendi. Esnaflar tarafından stantlar kurulup, sergiler açılmasıyla her türlü ihtiyacın karşılanabileceği bir festival alanı oluştu. Rengarenk görüntülerin oluştuğu Kültür Park’ta herkes çamura rağmen oyun havaları eşliğinde oynadı. Festivale gelenler sanatçıların performanslarını cep telefonlarına kaydederken, 7’den 70’e herkes saatlerce çamur içinde horon tepti.


Endişeye Kapılmıştık!

Havanın azizliğine uğradıklarını belirten Gölyaka Kaymakamı Murat Şener,  kötü havaya rağmen vatandaşların eğlendiğini görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Şener, “Dün iptal edelim mi etmeyelim mi diye endişeye kapıldık, havanın bugün güzel gözükmesinden dolayı yapmaya karar verdik. Bugün festival başlayana kadar da hava kötüydü, ama şükür hava açtı. Vatandaşları görüyorsunuz bu havaya rağmen çamura rağmen eğlenmesini biliyorlar, bizde bu durumdan mutlu oluyoruz” dedi.


Gölyaka’nın Geleceği Turizmdir

Festival hakkında konuşan Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut da şunları söyledi:

 “Gölyaka Kültür ve Turizm Festivali’nin 20.’sini kutluyoruz. Havalar yağışlı gitti, biliyorsunuz ki insan ve toprak aynı, insanında ham maddesi toprak, ikisi de fazla sulanınca çamurlaşıyor. Alan çamurlandı yine de coşkuyu görebilirsiniz, insanlar eğleniyor. İnsanların eğlenmeye de ihtiyacı var, bizde onun için 20.’sini kutluyoruz. Gölyaka turizm kenti, Düzce bir bütün ve Gölyaka bu bütünün bir parçası. Kültür ve turizm diyoruz 20.’sini kutluyoruz, biz 20 yıl önceden gördük Gölyaka’nın geleceği turizmdir”

Festivale İstanbul, Ankara gibi iller başta olmak üzere çevre illerden birçok vatandaş geldi.

Haber;S.C:AKYÜZ