Kalıcı Konutlar 14. bölgede 136-137. ada çevresinde ikamet eden vatandaşlar yerel seçimlerden bu yana yol kenarlarındaki ilgilenilmeyen yabani otlardan şikayetçi. Boylarını aşan otların içinden yılan çıktığını ve çocuklarını dışarı çıkaramadıklarını söyleyen 107. Sokak sakinleri yetkililerden bir an önce konuyla ilgilenmelerini istiyor.

 



Otların boyunu aştığını söyleyen vatandaşlar vergilerini verdiklerini fakat diğer yerlerle ilgilenildiği gibi kendi mahalleleriyle ilgilenilmediğini ve çöplerin de toplanmadığını, köpeklerin çöpleri dağıttığını iddia ettiler. 107. sokak sakinleri Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e seslenerek "biz oy verdik, şimdi de hizmet istiyoruz" dediler.

 



107. sokak sakinlerinden biri, " Belediyeyer biz vergilerimizi veriyoruz, hizmeti de düzgün versinler. Çarşıda oturanlar bütün hizmetlerden faydalanıyor da bizim ne eksiğimiz var. Böyle olmaması lazım biz belediye başkanımızı seçtik onun da bizi mağdur bırakmaması lazım. Bizim oyumuzla başa geldiyse bize de hizmeti düzgün yapsın" diyerek tepkisini gösterdi.



Bir diğeri , " Biz burada belediye otobüsünün geçtiğini bile göremiyoruz otlardan. Hatta otların içinden yılan çıktı deniliyor. Tanımadığımız kişiler gece otların içine giriyor saklanıyor. Biz belediyenin bizimle ilgilenmesini istiyoruz" dedi.

 



Çöplerinin toplanmadığını, yol kenarındaki otların kesilmediğini iddia eden vatandaşlar 1999 depreminde hayatını kaybedenler için dikilen anıtı göstererek "hadi bize saygıları yok bu anıta da mı yok" diye sordular…

Birçok kez Beyaz Masa'yı aradıklarını fakat kendileriyle ilgilenilmediğini söyleyen vatandaşlar durumun ciddiyetini göstermek için otların içine girdiler ve otların boylarını aştığını gösterdiler. 

Kalıcı konutlar 14. bölge 107. sokak sakinleri belediyenin artık bu duruma bir el atmasını bekliyor.

 

 

Haber;E.Tınaz