Düzce Mergiç Mahallesi’nde bulunan ve Düzce Belediyesi’ne ait olan Hayvan Barınağı’na giderek incelemelerde bulunan CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru ve yönetimi barınaktaki eksinlikleri yerinde tespit etti.

Düzce Hayvanları Koruma Derneği üyeleri ile birlikte barınağı gezen CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru yaptığı yazılı açıklamada daha önce ilgisizlik yüzünden sıkıntılarla boğuşan barınakta yavaş yavaş iyileşmelerin olduğuna işaret etti.



Düzce Hayvanları Koruma Derneği’nin yoğun faaliyetleri ve baskıları sonucunda Düzce Belediyesi’nin Melen kenarında bulunan Hayvan Barınağı’nda bazı iyileştirmeler yaparak sokak hayvanlarını rehabilite etmeye çalıştığını belirten Duru, şöyle devam etti:

“Barınak ortamının iyileştirilmesi için bazı kararlar alan belediye, sırasıyla bu kararları uyguluyor. Keleş zamanında hiçbir yenilik ve iyileştirme yapmayan belediye, başkan değişikliği sonrası biraz bu tesise el attı. Hayvan Derneği ve hayvan severlerin yardımıyla iyileştirme çalışmaları devam ediyor. İki katlı yeni binadan sonra hayvanların da kaldıkları yerler rehabilite edilmeye başlamış. Barınakta eksik olan veterinerin olmayışı. Fakat Düzce Belediyesi bunu da hizmet alarak halletmeye çalışıyor.”

Haber: H. GÜRSOY