Düzce’nin Cumayeri ilçesine bağlı Çelikdere Köyü’nde yaşayan Bülent Coşğun, doğuştan çift cinsiyetli olarak dünyaya geldi. Çocuklarının çift cinsiyetli olduğunu aile ise hemen tedavi sürecine başladı ancak gelişmeler Bülent’in lehine sonuçlanmadı.

Bugün 39 yaşında olan Bülent Coşğun ilk cinsiyet değiştirme ameliyatını 20 yaşında oldu. Bu yaşında kadar ise toplamda 34 kez ameliyat geçirdi.

 Tedavi sürecinin başladığı günden bu yana sağlık sorunları ile mücadele eden Bülent, bir de toplum baskısı ile karşı karşıya. Ailesinin kol kanat gerdiği ancak çevredekilerin alay konusu olan Bülent, yaşadıklarının artık son bulmasını istiyor.

“20 yaşında cinsiyetimle ilgili ilk ameliyatım 5,5 saat sürdü”
Bülent Coşğun, yaşadığı tedavi sürecini şöyle anlattı:

 “Ben 1979 doğumluyum. Cumayeri Çelikdere köyünde doğdum. Doğuştan çift cinsiyetli doğdum. Yaşım şimdi 39. Bu yaşıma kadar 34 defa ameliyat oldum. İlk ameliyatımı 8 yaşımda oldum. Yumurta ameliyatı oldum. 20 yaşında İstanbul’da özel bir hastanede erkek yapmaya çalıştılar beni. En ağır basan kadınlık hormonum. Doktor hiçbir zaman ne istiyorsun diye sormadı. Ailem beni erkek yapmaya çalıştı. Hiçbir şey olamadım. 20 yaşında cinsiyetimle ilgili ilk ameliyatım 5,5 saat sürdü. Kadınlık hormonuna benzer bir hormonum vardı onu kapattılar.”



“Çok dışlanıyorum, sokağa çıkamıyorum”
Kapatılan idrar yollarımın açılması için Umut Tepe’de tekrar ameliyat olduğunu söyleyen Bülent, şöyle devam etti:

 “Melih Çuhan Bey açtı. İdrar yapmakta çok zorluk çekiyorum. Başvurmadığım kapı kalmadı. Hiç kimse bana yardımcı olmuyor. Sesimi duyan yok. Doğuştan çift cinsiyetli olmak kötü bir şey değil. Ben de insanım. Allah’a inanan bir insan bana bir şey söylemesine gerek yok. Kapalı insanlar en çok benim hayatıma karışıyor. Çok dışlanıyorum, sokağa çıkamıyorum. İnsanlardan çok yoruldum. Ben topluma giremiyorum. Çekmediğin çile kalmadı. Dayanacak gücüm yok. Ailemin desteğiyle doktora gidip geliyorum. Ailem olmasa ben ne yapacağım. Allah razı olsun ailemden.”

“Ben gidiyim kadın olayım, cinsiyet değiştireyim diye bir derdim yok. Ben sadece idrarımı yapmak istiyorum” diyen Bülent, tedavi masrafının 15 bin TL olduğunu söyledi.



“Ben ölünce beni kadın mı yıkayacak, erkek mi yıkayacak?”
Yüzde 61 özürlü olduğunu ve özürlü maaşı ile geçimini sağladığını kaydeden Bülent, bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da bir istekte bulundu. Bülent son olarak şunları kaydetti:

“Bir istediğim de camilerde Cuma günleri hutbelerinde çift cinsiyetliliğin ne demek olduğunun anlatılmasını Diyanet’ten çok istiyorum. Çift cinsiyetliliğinin ne olduğunu, bizim gibi insanların nasıl olduğunu kitaplardan ayet vererek devletimden de istiyorum Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da anlatmalarını istiyorum. Bir açıklama istiyorum. Allah rızası için. Ben ölünce beni kadın mı yıkayacak, erkek mi yıkayacak? Ölüm var ölüm. Bu dünya önemli değil ölüm var.”

Haber: Ö.YILMAZ

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ