Düzce Ovası Sulama Birliği 2012 yılı 2. Olağan Toplantısı yapıldı. DSİ Lokal Salonunda yapılan toplantıda 2012 yılı birlik çalışmaları aktarıldı.
Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak, birliğin en büyük sorunlarından birinin motorlu taşıtların kanal ve kanaletlere çarparak kaçmaları ve vatandaşların bunu görmelerine rağmen ihbarda bulunmamaları olduğunu ve bu durumun birliği mali ve işgücü açısından sıkıntıya soktuğunu söyledi.
Kavak, “Çiftçilerimiz DSİ’nin servis yollarına gereken özeni göstermiyor. Ağaç dikerek ve avlu yaparak servis yollarının kenarındaki kanaletlere yaklaşıyorlar. Traktör ve biçerdöverler ile kanaletlerin kırılmasına sebep oluyorlar. Bu durum sulamayı aksattığından birliği zor duruma sokuyor.”dedi
 Kavak çiftçilerin yıl içerisinde sulama beyannamesi vermeleri gerektiğini hatırlatarak “Yıl içerisinde bitki desenine göre program yapılmaktadır. Eylül ayında listelerin askıya çıkması halinde itiraz süresinde gerekli düzenlemeleri yaptırmak zorunda kalmaktadır. Beyan vermeyen çiftçilerimiz birlik personellerince tespit edilmekte ve yüzde 25 farklı ücret ödemek zorunda kalmaktadırlar.” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından 2013 yılı tahmini bütçesi görüşülerek karar bağlandı.

Haber; S. KAŞKIR