TERMİNAL İÇİN GÜN SAYIYOR
Uzun zamandır gündemde olan Çilimli Terminalinde inşaat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Terminal inşaatında kullanılacak demirlerde inşaat alanına getirildi. Ancak getirilen demirler Belediye Başkanı Muhsin Yavuz tarafından zarar görmemesi nedeni ile alandan kaldırıldı.
Akçakoca terminalinden sonra harekete geçen Çilimli, şehirlerarası otobüs terminaline ilk kepçeyi vurmak için gün sayılıyor. Çilimli Sapağı Otoban girişine yapılması planlanan modern terminal inşaatı için son hazırlıklar yapılıyor. Ankara ve İstanbul gibi iki metropolün yol güzergâhında bulunan Çilimli’de yaklaşık 10 dönümlük alana yapılacak terminal etap etap ilerleyecek. Projesi hazır olan terminal için Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz son açıklamasında kaynak arayışlarının devam ettiğini bildirmiş ve gelen kaynağa göre etap etap ilerleyeceklerini söylemişti. Kaynak sorunun giderildiği proje için ilk kazmanın kısa süre içinde vurulması bekleniyor.


Birçok il ve ilçede bulunan otobüs terminalinden daha büyük ve daha kapsamlı olarak düşünülen terminalin bitirilmesiyle birlikte D-100 karayolu güzergahında bulunan İlçeden yolcu almak isteyen otobüs firmaları ilçenin girişinde yol üzerinde beklemek zorunda kalmayacak, tehlikeli bir şekilde yol kenarında otobüs bekleyen yolcular ise rahatlayacak.


Öte yandan Çilimli’de yapılan bin 500 kişilik Bölge Cezaevinin yılsonunda bitirilmesi amaçlanıyor. T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun faaliyete geçmesi ile bölge ekonomisine yaklaşık 25 milyon TL gelir sağlaması bekleniyor.

 

Haber; S.KAŞKIR