Çilimli Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılan toplu konutların, bitmesine rağmen hak sahiplerine teslim edilmemesi şikayetlere yol açıyor. 2008 yılının Kasım ayı içinde teslim edileceğinin bildirilmesine rağmen, hala evlerin teslim edilmediği ve hak sahiplerine aydınlatıcı bilgi verilmediği yönünde şikayetler çoğalıyor.

Çilimli'de TOKİ konutlarında hak sahibi olan vatandaşlar, evlerin üç ay önce teslim edileceğine dair söz verildiğini, ancak üç ay geçmesine ve evlerin tüm işlerinin bitmesine rağmen teslim edilmemesi nedeniyle tepki gösteriyorlar. Kaymakamlık ya da Belediye'den konutların ne zaman biteceğine dair aydınlatıcı bir açıklama da gelmediğini iddia eden vatandaşlar, konutların çevresinde göçükler meydana geldiği yönünde duyum aldıklarını, bu yüzden teslim tarihinde gecikme yaşanmış olabileceğini ifade ediyorlar.

Evlerine kavuşmak için gün sayan ve kira ödemekten kurtulmak için bir an önce evlerine geçmek isteyen vatandaşlar, konutların neden teslim edilmediğini öğrenmek için karşılarında muhatap bulamadıklarını da söylerken, evlerin ne zaman teslim edileceğinin bir an önce açıklanmasını istediklerini belirtiyor.

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar ise, konutlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, başlangıç olarak sadece Belediyenin ön ayak olduğunu ancak bu aşamada konutların durumu ile ilgili olarak bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Acar, konutlarla sadece TOKİ'nin ilgilendiğini ve vatandaşların her türlü bilgiyi buradan alabileceklerini de sözlerine ekledi.