Ülke genelinde İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile başlatılan “Sağlık için Hepimiz için” sloganıyla yapılan denetimler tüm hızı ile devam ediyor.

Düzce’nin Çilimli ilçesinde de ilçe Kaymakamlığı’na bağlı ekipler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Polis ve Jandarma ekiplerinin katılımı ile geniş kapsamlı denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde maske, mesafe ve temizlik konularında incelemelerde bulunuldu. Market, Kıraathane ve taksilerde de incelemelerde bulunan ekipler korona virüs tedbirleri hakkında da vatandaşlara bilgi verdi.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Düzce’nin Yığılca ilçesinde de denetim gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamlığı’na bağlı ekipler ve ilçe zabıtasının katılımı ile gerçekleştirilen denetimlerde sorun ve sıkıntısı olanlara cezai işlem uygulandı.

Ayrıca vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Yığılca Kaymakamlığı Koordinasyonunda yapılan denetimlerde lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane, restoran, çay bahçesi, berber, kuaför, internet kafe ve salonları, toplu taşıma araçları, ticari taksiler, taksi durakları, parklar, piknik ve mesire alanları Sağlık Bakanlığınca yayınlanan rehberler doğrultusunda denetlenerek işyeri ve işletme sahiplerine Covid-19 salgını mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu.

(İHA)