Sanatı bir rehabilitasyon olarak kullanan Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğü “Sanatın Elleri” filografi ismini verdiği projeyle 13 yükümlünün oluşturduğu eserleri Düzce Adliyesi Binası’nda sanatseverlerin ve vatandaşların beğenisine sundu. Düzce Belediyesinin malzeme yardımı ve Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün eğitimci desteği ile hayata geçirilen “Sanatın Elleri” Filografi sergisinin açılışı Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün’ün katılımıyla yapıldı.

Madde bağımlılığı olan, öfke kontrolü sorunu yaşayan ya da toplumsal kurallara uyum sağlayamayan 13 yükümlünün katılımıyla geçekleşen projede çivi ve çekiç sanatla buluştu. Proje ile dezavantajlarına rağmen toplum için üretebilen kişilerin olduğunun ispatlanması amaçlandı.

Psikolojik olarak tedavilerine de yardımcı oluyor
Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün sergiyi gezmesinin ardından yaptığı açıklamada sergiye katılanlara teşekkür etti. Düzgün, denetimli serbestlik uygulanan hükümlülerin 2-2,5 ay gibi kısa bir sürede aldıkları eğitimle el becerilerini ve kendilerini geliştirmek, aynı zamanda psikolojik olarak da tedavilerine sağlamak için el emeklerini sergilediklerini söyledi. Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde 2016 yılından bugüne kadar girişimcilik, boyacılık, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçiliği kursları ile “Bana Gökyüzünü Anlat Projesi”nin hayata geçirilerek projelerden 160 yükümlü yararlandığı bildirildi.