ÇOCUKLARDAN KURAN ZİYAFETİ

Çilimli Merkez Şerefiye Caminde yaz Kuran Kursuna giden çocuklar, yaz boyunca öğrendiklerini kurs bitiminde Çilimlililere sergilediler. 48 çocuğun yaz Kuran Kursuna gittiği Camide çocuklar, ilahi okudu, dualar etti ve kursda öğrendikleri sureleri okudular. Yaz Kuran Kursunda erkek öğrencilere ders veren Cami İmamı Mahmut Keleş yaz aylarında çocukların sokakta boş vakit geçirmektense camilerde dini bilgilerini geliştirmelerinin daha uygun olacağını söyledi. Yaz Kuran kurslarında okuyan çocuklara, Kuran dersi dışında, temel dini bilgiler gibi derslerinde verildiği belirten Keleş “ Çocuklarımıza doğruyu, yanlışı öğretiyoruz. Dinlerini tanımalarını ve Kuran-ı Kerim'i okumalarını, öğrenmelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 



Çilimli Şerefiye Mahallesi Merkez Caminde kız öğrencilere ise yaz döneminde Emine Kıran hocalık yaptı. Kıran “ Çocuklara dini bilgilerini öğretiyoruz, ahlak kurallarında bahsediyoruz. Kuranı Kerimi öğretiyoruz, bu yaşlarda çok daha kolay öğrenebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Kursa katılan çocuklar ise yaz boyunca Camide Kuran öğrenmekten mutlu olduklarını ve Camide, derslerde sıkılmadıklarını aksine derslerin zevkli geçtiklerini belirttiler. Kurs bitirme töreni yemek ikramı ile son buldu.

 

Haber; M. YILMAZ