Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, danışma kurulu toplantısında iki aylık döneme sığdırdığı projelerini anlattı. Yaptıkları ve yapacaklarını değerlendiren uzun konuşmasında Keleş’in en dikkat çeken icraatları arasında Melen Park Projesi, düzce lisesi arsası üzerine yapacağı park ve belediyenin borçlarına ilişkin yaptığı açıklama oldu.

 

 İki aylık sürede sık sık basında yaptıklarını anlatan Keleş’in ilk eleştiri konusu yaptığı meselelerden biri de katı atık tesisiydi. Temeli atıldıktan sonra hiçbir ödeme yapılmayan müteahhide hızla kaynak bulan Keleş, dün bir sitemde daha bulundu. Tesisin yapıldığı arazinin eğimli seçilmesi nedeniyle maliyetin çok fazla katlandığına dikkat çekti. 

 

 

UYGUN ARAZİ SEÇİLMEMİŞ

 

Keleş, “Katı atık deponi sahası ihalesi yapılmış. Ama hiç uygun olmayan arazide yapılmış yaklaşık 10 milyon TL para harcadık hala kazıdayız. Yukarıdan kayaları parçalıyor aşağıya topuk yapıyoruz. Yılmadık yapmak zorundayız. 6 ay içinde kavuşacağız. ”dedi.

 

 Ulaşımda yaşanan sorunu da çözmek için kolları sıvayan Keleş, müstecirden 30 otobüsü geri aldıklarını açıkladı. Düzce merkezde Ziraat bankası şubesi etrafında bugün itibariyle çalışma başlatan Keleş, Düze lisesi bahçesindeki çalışmalar ve ilerleyen günlerde çok konuşulacağa benzeyen “roma çeşmesi” hakkında bilgi verdi.

 

ROMA’DAN ÇEŞME GETİRECEK!

 

 

Keleş, “Hastaneden çarşı merkezine kadar büyük bir alanda tamiratlar devam ediyoruz. Ziraat bakasının etrafını değiştiriyoruz. Bankayı ortada tek bir bina haline getiriyoruz. Boya sandığı kokoreççileri kaldıracağız. Düzce lisesi yerini milli eğitim bakanlığı ile anlaştık. İçerisindeki temizlik çalışmaları bitirdik. Dış duvarlarını yıkarak Anıtpark’a benzer bir park yapıyoruz. Ortasına anıt eser koyacağız. Bir yerde de roma çeşmesi yapacağız. Roma çeşmesini gerçekten roma’dan getireceğiz. O da sürpriz olsun. “dedi.

 

Fuar ve Kongre merkezi için ünlü iş adamları Ahmet Çalık ve Ali Ağaoğlu ile görüştüğünü ifade eden Keleş, ilerleyen günlerde Düzce’yi ziyaret edeceklerini ifade etti. Keleş, Düzce’de Melensu park projesi uğur suyu göletler ve fuar kongre merkezinin ardından havaalanı için çalışmalara başlayacağını da sözlerine ekledi. Hava alanı projesi salondakilerden büyük alkış aldı.

 

AĞAOĞLU VE ÇALIK’LA GÖRÜŞTÜM

 

 

Keleş, “Fuar ve kongre merkezi için birkaç iş adamı ile görüştük. Biri Ahmet çalık. Birkaç hafta sonra gelecek. Proje onu da heyecanlandırdı. Yine Ali Ağaoğlu ile görüştük. O da geleceğim dedi. Hedefimizde büyük işadamı var. Şuanda detay çalışmaları yapılıyor proje olarak sunulacak. Bu saydıklarımız yapıldıktan sonra artık havaalanı yapılmasını gündeme taşımayı düşünüyoruz.”dedi.

 

BORÇLAR SIFIRLANACAK

 

Tüm yaptığı açıklamalar sonrasında Belediyenin borç durumuna da giren Keleş, 2 aylık dönemde belediyenin piyasada 5 milyon borcunu kapattıklarını ifade etti ve 6 ay içinde piyasa borcunu sıfırlamayı hedeflediklerini ifade etti.

 

Haber; S.KAŞKIR