Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından seçim sonrası da üst yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda ekipler Hastane Caddesi'nden başlayarak çarşı içine kadar olan alanda kaldırım bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına başladı.


Tüm kaldırımlar elden geçirilecek

 

Kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, hava muhalefeti yaşanmadığı sürece işin kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Yenersoy, belirlenen alandaki tüm kaldırımların elden geçirileceğini ve yaza hazırlandığını belirtti.


Tırtıklama için özel araç yaptırılıyor

 

Öte yandan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ilk başkanlık döneminde yapılan ancak yağışlı havalarda kaygan bir zemine dönüşen çarşı merkezindeki kaldırımlara ilişkin yapılan yoğun eleştiriler üzerine de çalışma başlatılması için düğmeye basıldı. Seçim sürecinde bu yöndeki şikayetlerin hatırlatıldığı Başkan Keleş, vatandaşların tepkisinde haklı olduğunu belirterek tırtıklama yöntemi ile kaldırımlarda düzeltmelere gidileceğini açıklamıştı. Keleş'in başkanlık koltuğuna oturması ile birlikte bu doğrultuda çalışmalar da başladı. Konu ile ilgili bilgi veren Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, kaldırımların özellikle yağışlı havalarda kayganlaşması sorunu üzerine Ankara’da yeni bir araç yaptırıldığını ve bu sorunun en kısa zamanda çözüleceği bilgisini verdi. Yeni araçla yapılacak düzeltmenin yaz döneminde tamamlanarak kaldırımların kışa hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.

 

 

 

Haber;C.Üstüner