Sıcak savaşın pençesinden kaçarak Türkiye'ye yerleşen aileler için bu bayram buruk geçti. Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sonra da Düzce'ye yerleşen Suriyeli aile ne kadar "mutluyuz" deseler de içlerinde sakladıkları korku ve yaşayamadıkları bayram sevincinin burukluğu gözlerinden okunuyordu.

 
 

Merkeze bağlı Pınarlar Köyü'nde kendilerine kol kanat geren Yusuf Ziya Met'e ait evde kalan 11 kişilik aile, memleketlerinden yüzlerce kilometre uzakta ilk bayramlarını geçiriyor. Kendilerine sahip çıkan aileden ve ilgilerinden çok memnun olduklarını söyleyerek içlerindeki burukluğu nekadar belli etmeseler bile, terk etmek zorunda kaldıkları memleketlerine dönmek için biran önce Suriye'de yaşanan iç savaşın bitmesini bekliyorlar.

 
 
 
Önceki yıllarda olduğu gibi akrabaları bu bayram da kapılarını çalamadı, bayramlarını kutlayamadı. Suriye'nin başkenti Şam'da oturan ailenin tek isteği iç savaşın sona ermesi. Çünkü onlar ozaman bayram yapacak.
 

Ailenin en küçük ferdi olan Silina ise diğer çocuklar gibi sokağa çıkıp bayram şekeri toplayamamış. Hani derler ya "bayram çocuklar için" diye işte küçük Silina da bu bayramı buruk geçiren çocuklar arasında. Mikrofonlara konuşmaya çekinse de annesi ve babası söyledi Suriye'deki arkadaşlarını çok özlediğini.

 
Dileriz ki Suriye'deki iç savaş bir an önce biter ve küçük Silina ile ailesi savaştan kaçan herkes gibi bayramını yaşar.

 

Haber; Ş. ÇAKIR