Düzce'nin Akçakoca ilçesiyle Sakarya'nın Kocaali ilçelerini birbirine bağlayan yolda meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar başladı. 13 gün önce aşırı yağışların ve eriyen kar sularının zemini yumuşatmasına bağlı olarak yaşanan heyelan nedeniyle yolun trafiğe kapanması sonucu karayolu ekipleri yolu açmak için çalışmalara başladı.



Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, yaptığı açıklamada, heyelan olan yolda çalışmaların başladığını söyledi.

“Şiddetli yağmurlar heyelana yol açtı”

Başkan Yemenici, bu yolun yapılması için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Aslında bu yolun yapımı yatırım planında çıkartılmıştı. Daha sonra dönemimizde bunu tekrar karayolu ağına alıp, yapılması için bir süreç başlamasını sağladık. Bölge Müdürümüze de çok teşekkür ediyorum. Daha öncesinde alt yapı çalışmalarında 4-5 noktada kaymalar olmuştu ve kazık çakılmıştı. Bildiğim üzere 170 tane kazık çakılmıştı” dedi.



“Bizleri de üzdü”

Yolda yaşanan heyelanın kendilerini de üzdüğünü ancak çalışmaların kısa zamanda tamamlanacağına dikkat çeken Yemenici, “Tabi son nokta bizi de üzdü. Daha kullanmadan bir sıkıntı oldu. Şiddetli yağmurlar nedeniyle heyelan oldu. Şimdi çalışmalara başlanıldı. Bölge Müdürümüz konuyu hassasiyet ile ve hemen kazıklar çakıldıktan sonra üst kaplamasının da yapılıp yolun tekrar açılacağını söyledi. Çalışmaları başlattı. Kısa zaman içerisinde başlattığı için çok teşekkür ediyorum. İnşallah kısa zamanda yol tekrar açılır” diye konuştu.



Haber: S.ŞEN/Akçakoca


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ