Merkeze bağlı Üçyol Köyü Küme evleri mahallesinde oturan Mıhçı ailesi, evlerinin önünden geçen ve bir firmanın iddiaya göre kaçak yollarla açmış olduğu toprak yoldan şikâyetçi.

Konu ile ilgili Öncü Mikrofonuna konuşan Enver Mıhçı, “Yolun toprak olmasından dolayı toz olduğunu, evlerinde oturamadıklarını ve yolun asfaltlanması için gerekli yerlere müracaat ettiklerini ama bir sonuç alamadıklarını” ifade eden Enver Mıhçı konu ile ilgili öncü haber mikrofonlarına şu açıklamalarda bulundu “Üçyol köyünde E-5 yanında Uçar Ticaret firması yan yolda kaçak bir yol açtı. İki yıldan beri firmaya yalvarıyoruz, yol çok toz oluyor, asfaltlama yapın, iki yıldır evimizde kapı pencere açamıyoruz diye güzellikle söyledik ama bir sonuca varamadık.

İl Özel İdareye gittim, yol bizim sorumluluğumuzda değil dedi.

Karayollarına gittim, bizim görev alanımızda değil dediler. Valiliğe gitmek istedim kapıdan geri çevirdiler ve dilekçe yazmamı istediler. Dilekçe yazdım bir geri dönüşte bulunmadılar. Ankara Karayolları Genel Müdürlüğüne gittim, yol kaçak yol olduğu için kapatabilirsin dediler. Ben yolu nasıl kapatacağım?

Firma sahibiyle görüştüm, beni tersleyerek bu yol 1 yıl sonra asfaltlanacak dedi ve firma sahibiyle mahkemelik olduk. İki senedir ailecek mağdur durumdayız. Yolun kapatılmasını istemiyoruz, yolu yine kullansınlar. Sadece yolun asfalt yapılmasını istiyoruz.  Yetkililerde konu ile ilgili acil bir çözüm yolu bulmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.