Başkan Tuna iki yıllık görev süresi içerisinde yaptığı ve 3 yıllık süreçte yapmayı planladığı projeleri Öncü TV mikrofonlarına değerlendirdi.

VERMİŞ OLDUĞUMUZ SÖZÜ TUTTUK!

Başkan Tuna, seçim döneminde söz verdiklerinden bahsederek sözlerine başlarken vaatlerini hatırlattı. “Biz geldiğimizde ne söz vermişiz kısaca onlardan bahsetmem gerekirse; biz gelmeden önce bir seçim beyannamesi hazırladık." dedi

“Su projemiz vardı. Çünkü Cumayeri’nde yağmur yağdığında, kar yağdığında sularımız bulanık halde olurdu. Dedik ki biz geldiğimiz de su arıtmasını kuracağız, tesisleşmeyi yapacağız, ana hatlarımızda aspes boru dediğimiz kanserojen etki yapan borularla doluydu, boruları da değiştireceğiz dedik. Kökten su şebekesinde revizyon yapacağız dedik. Bunları çözerken de su şebekesini mahalle mahalle ayıracağız dedik, çünkü bir yerde arıza varsa Cumayeri’nin tamamının suyunu keseriz, borulardaki su boşaltılır sonra arıza giderilirdi. Bu sürede de Cumayeri susuz kalmış olurdu. Geldiğimizden bu yana da çalışmalarımızın son noktasına geldik, ihalesini bitirdik, anlaşmamızı yaptık. İhaleyi alan müteahhit şuan da Cumayeri’nde, önümüzdeki hafta tesisimizi kurmaya başlayacağız, 2017’nin nisan ayında inşallah bütün Cumayeri’nin halkı temiz suyunu içmiş olacak. Bu konuda seçim beyannamesinde vermiş olduğumuz sözü tutmuş olduk” diye konuştu.

BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİNİ EYLÜL AYINDA HİZMETE SOKACAĞIZ

Seçim beyannamesinde belediye iş merkezi sözü olduğunu anımsatan Tuna, projede gelinen son noktayı anlattı: " Şuan merkez camiinin önünde yapılmakta olan binanın olduğu yer atıl bir durumdaydı, buraya iş merkezi yapmak bize kısmet oldu. 5 Mayıs 12015 tarihinde belediye iş merkezinin temelini attık, bu güne kadar 1 yıl oldu inşaatın yüzde 90’nı tamamlandı. Bu iş merkezinin içerisinde, belediyemizin 2 kat kazanımı var. Bunlardan 1 katı kültür merkezi olacak. 900 metrekarelik bir kültür merkezini Cumayeri halkına kazandırmış olduk. Yine mini alışveriş merkezini Cumayeri’ne kazandırmış olduk. Belediye kültür merkezini Eylül ayında hizmete sokacağız."

PAZARYERİ İLE GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİNİ CUMAYERİ’NE KAZANDIRACAĞIZ

Cumayeri Sanayi Sitesinin de alt yapı çalışmalarının bittiğini söyleyen Tuna, 2017 yılında hizmete gireceği dile getirdi. Tuna diğer projeleri de şöyle paylaştı: "2017 yılında da sanayi sitemizi kuracağız. Diğer bir projemizde gençlik ve kültür merkezi, bunda arazi problemi vardı, bu problemi de bir ay içerisinde inşallah çözeceğiz, yerimizin tespitini yaptık. Bu yeri aynı zamanda Pazaryeri olarak düşündük. Seçim beyannamemizde olmayan pazaryeri 4 bin 400 metrekarelik bir Pazaryeri yine 2. Katın içerisinde kültür merkezi, kütüphanesi, camisi olan bir yeri halkımıza kazandırmış olacağız."

"Cumayeri’nde işsizlik sorunu yok denilecek kadar az." diyen Tuna,  "Yüzde 1 işsizlik oranı var diyebiliriz. Şuanda işsiz olanlar ise iş beğenmedikleri için iş bulamıyorlar." ifadelerini kullandı.

CENAZE HİZMETLERİNE BAŞLADIK

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, "Beyannamemizde Cenaze hizmetleri demişiz, bu hizmete göreve geldiğimiz gün başladık, şuanda devam ediyor. Bu hizmet zaten bütün belediyelerin temel sorunu ve görevidir. Bizden önce bu hizmeti yapan belediyeler vardı bizde başladık. Cenaze hizmetleri şudur; bir ailede bir kişi vefat ettiyse, o ailenin elinden biz cenazeyi teslim alıyoruz, aile sadece taziyeleri kabul ediyor, bütün geriye kalan ne varsa tamamını belediyemiz yapıyor."diye konuştu.

BU YIL 500 İLE 750 ARASINDA BAYAN VATANDAŞLARIMIZI GEZİYE GÖTÜRECEĞİZ

Tuna, 2 yıl içinde hayata geçiremedikleri seçim vaatleri için de bu yıl atım atacaklarını söyledi. Tuna, "Yapamadığımız beyanname ise, bayanlara yıl içinde gezi dedik, bugüne kadar yapmadık ama bu yıl programımız içinde var, çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yıl 500 ile 750 arasında bayanları Çanakkale’ye veya isteğe göre Konya’ya götürüp, gezdireceğiz. Bu hizmette seçim beyannamemiz içerisindeydi."dedi.

30-35 DÖNÜMLÜK 2 ADET MESİRE ALANI YAPILACAK

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, belediyenin diğer hizmet alanları hakkında da şu bilgileri verdi: "Mesire alanları dedik, bu konudaki planlarımız, projelerimiz bitiyor. Hatta bir tanesini ajansımıza da sunduk, onlardan da kabul görürse çok daha hızlı bitireceğimiz 2 tane park projemiz var. Bu parklar 30-35 dönümlük mesire alanı olacak. Bunların içerisinde halkımızın ve özellikle gençlerimizin ihtiyacını karşılayacak spor alanları, sporcu yetiştirme projelerimiz bu parkın içerisinde yer alacak. Tenis kortları, futbol, voleybol, yağlı güreş arenası da olacak. Yağlı güreşte Cumayeri, bir markadır. 42 tane sporcumuz var, Cumayeri’nde ikamet edipte yağlı güreşe gönül veren ve bu sporu yapan."

CUMAYERİ’NDEKİ ÖĞRENCİ KAPASİTESİ 2 BİN 500 KİŞİ OLACAK

Seçim vaatleri dışında yeni projeler de hayata geçirdiklerini söyleyen Tuna, ilçede yüksek okul çalışmalarından bahsetti: "Yüksekokul konusunda bir projemiz yoktu ama öğrenci sayısını artıracağız demiştik. Göreve geldiğimde iki katlı bir yüksekokul binamız vardı, onun üçüncü katını yaptık teslim ettik, binanın yan tarafına tabanda 600 metrekare olan, bütünde dört katlı olan yüksekokulun dördüncü katını yapıyoruz. Temmuz ayında bu binamızı üniversitemize teslim edeceğiz, buradaki öğrenci kapasitemizi de artırmış olacağız. Yine önümüzdeki yılda bu binamızın karşı tarafına yeni bir bina daha yapmayı düşünüyoruz. Ben göreve geldiğimde öğrenci kapasitesi 250-300 kişiydi ama ben 5 yıllık görev süremi tamamladığımda Cumayeri’ndeki öğrenci kapasitesi 2 bin 500 kişi olacak. Bunu da sağlayacağız inşallah."ifadelerini kullandı.  

BU PROJEYE HERKESİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM

Raftingle adını duyuran Cumayeri'nde, diğer sporların da merkezi olması hedefleniyor. Motor sporlarına ilçenin ev sahipliği yapması adına uluslararası standartlarda pist çalışması olduğunu dile getiren Tuna, pist çalışmalarında gelinen son noktayı anlattı.

Tuna, "Motor sporları ile bilgi verecek olursam, yapmayız düşündüğümüz pist alanı hem otomobil hem de motor sporları için olacak. Bunu daha önce bu kadar açık bir şekilde ifade etmemiştik ama belli bir aşamaya geldiğimiz için açıklamakta bir sakınca duymuyorum. Türkiye’nin uluslararası standartlardaki tek pist alanı olacak. 4 bin 200-4 bin 300 metre uzunluğunda olacak. Türkiye’deki bütün, motor sporları ve otomobil sporlarının yarışları ayak ayak burada yapılacak. Özellikle Düzce’nin tanıtımında bunu en önemli örneği Kaynaşlı’daki Endurosporları. Kaynaşlı’daki enduro pisti sayesinde otellerde yer bulanamıyor ve birçok oteller yapılma ihtiyacı doğdu Kaynaşlı’da. Bunun yanı sıra istihdam oluşturan pazarlar doğdu, restoranlar çoğalmaya başladı, çünkü gelen insanlar konaklayacak, yemek yiyecek, alışveriş yapacak. Kaldı ki Kaynaşlı’ya gelenler doğa turizmine yöneldiler, buranın güzellikleri varmış dediler. Biz de diyoruz ki enduro sporu Kaynaşlı’daki, bu sporların anaokulu, ilkokulu, ortaokulu gibidir, bizim yapacak olduğumuz sporda onun lisesi, üniversitesi olacak. Kaynaşlı ve Cumayeri birlikte hareket etmiş olacak. Düzce’nin tanıtımında Cumayeri ve Kaynaşlı çok büyük bir rol almış olacak. Bu projeye herkesin sahip çıkması lazım, çünkü haftada 15-20 bin kişi bu sporu seyretmek için buraya gelecek. Bu insanlar yiyecek, içecek, Düzce’nin bütün güzelliklerini burada tanıtacağız. Bu yıl içerisinde asfalt pisti bitirip bir yarış yapmak istiyoruz. Ama esas hedefimiz önümüzdeki yıl. Çünkü büyük bir proje, maliyetli bir proje, inşallah önümüzdeki yıl yarışları alır ve pistimizi bitirmiş oluruz."ifadelerini kullandı.



SADECE SPOR İÇİN DEĞİL GEZMEK İÇİN GELECEKLER

Düzenlenecek Baja Rallisinde Cumayeri de güzergah içerisinde yer aldığını anımsatan Tuna, sözlerine şöyle devam etti:  "Cumayeri’nin tanıtımına olumlu bir etkisi olacak ama asıl önemli olan bu yarışın Düzce’mizin tanıtımında çok büyük bir katkısı olacak. Düzce, 81 il içerisinde bütün turizm alanlarını barındıran tek il desem doğru olur. Deniz diyorsam Akçakoca’da, tarih diyorsanız Konuralp’te, doğa diyorsanız Düzce’nin her yeri doğa zaten, spor aktiviteleri hakeza yapılıyor, raftingi, akarsuları, yaylaları, şelaleleri her şeyi ile mükemmel bir şehir Düzce. Bu güzellikleri yarış sayesinde insanlara göstermemiz bile yeter bize. Bu insanlar memleketlerine gittiklerinde Düzce’ye gittik, buranın bu kadar güzel olduğunu bilmiyorduk diyecekler. Bu sefer spor için değil gezmek için gelecekler."

VADETTİKLERİMİZİN HEPSİNİ 3 YIL İÇERİSİNDE YAPACAĞIZ SÖZÜMÜZ SÖZ

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, seçim döneminde vaat ettiklerinin arkasında olduğunu belirtti. Tuna, "Halk bizden yatırımların bir an önce bitmesini istiyor. Biz aslında onlardan bir şey istiyoruz; zaman ve hoşgörü. Çünkü biz belediye başkanları buraya gelirken planlarımızı 5 yıl üzerine yapıyoruz, bu planlamayı 5 yıla yayıyoruz. Halkımız bazen bizi gördüklerinde soruyor, başkanım bizim sokak ne olacak, bizim park ne olacak diye, biz kendilerine şu sözü verdik; seçim beyannamemdeki her şeyi 5 yıl içerisinde yapacağım dedim ve de yapacağım. Sözümün arkasındayım. Ondan fazlasını da yapacağız çünkü seçim beyannamemde olamayan yatırımları da yapıyoruz. Bizim halkımızdan isteğimiz, hoşgörülü bir şekilde beklesinler, üç yıl içerisinde vaatlerimizi tamamlayacağız. Bizim tek sıkıntımız zaman, biz 24 saat çalışmak istiyoruz. Bu halka en güzel hizmetleri sunmak istiyoruz, çünkü onlar layıklar bu hizmetlere. Vadettiklerimizin hepsini yapacağız sözümüz söz. Biz göreve geldiğimiz günden beri halkımızla toplantı yapmadık. Halk günü toplantıları olmadı. Halkı toplayıp yapacağız, edeceğiz değil; yaptık, yapıyoruz demek için bu güne kadar halk toplantısı yapmadık. Şuan yaptıklarımız var, yapıyor olduklarımız var. Ve yaptıklarımızın yapacaklarımızın teminatı olduğu için bugün bu açıklamaları yapıyorum. Belediyemizin sermayesi var."

HALKIN İÇERİSİNDE HALKLA BİRLİKTEYİZ

Tuna, halkın içinde bir belediye başkanı olduğunu dile getirdi ve "Halkımızın bana ulaşımı konusunda sıkıntı yok, 24 saat telefonum açık ve kaldı ki ben halkın içerisinden kopmadım. Sabah saat 7.00’de en geç caddeye çıkarım belediyede çok fazla içim yoksa geç saatlere kadar halkın içerisinde, esnafların içerisinde, mahallelerde gezerim. Halkın içerisinde halkla birlikteyiz."diye konuştu.

İSTANBUL’DA DA TANITIM GÜNLERİ DÜZENLEMELİYİZ

Ankara'da yapılan Tanıtım günlerine belediye olarak katıldıklarını hatırlatan Tuna, bu organizasyonun İstanbul'da da yapılması gerektiğini savundu.

Tuna, "Düzce Tanıtım Günleri’ni değerlendirecek olursak, beklentilerimizi kısmen karşıladı. Yeterli midir, her zaman mükemmeli yakalamak zordur, ama mükemmele gitmek içinde çaba sarf etmek gerekir. Bu sene biz bu etkinlikten dersler çıkardık, her sene ders çıkaracağız daha mükemmelini yapmak için. Seneye daha güzel olacağını düşünüyorum. Çünkü her yıl üzerine katarak devam edecek. Sadece Ankara’da değil, İstanbul’da da tanıtım günlerini oluşturabilirsek, oradaki insanlara ulaşabilmemiz daha güzel olacaktır. Çünkü çok daha fazla nüfusun olduğu bir şehir İstanbul." diye konuştu.

RAFTİNGİ BURADAN KALDIRMAYACAĞIZ

Melen Barajı'nın faaliyete geçmesinin raftingde marka olan Cumayeri'ni etkilememesi için yeni alternatifler geliştirdiklerini belirten Tuna, dikkat çekici projeleri paylaştı.  Tuna, "İnşallah raftingimiz buradan kaybolmaz diyelim, çünkü baraj baya bir sekte vuracaktır. İSKİ ile görüşüyoruz, nasıl bir çözüm bulabilir diye. Ama biz raftingi buradan kaldırmayacağız, belki parkur kısalabilir, ama biz mevcut bulunduğu yerden biraz daha suyun gözüne giderek 3-4 km, bu farkı buradan kapatıp tekrar eski parkur uzunluğuna yakın bir güzergah belirleyerek raftingimizi devam ettireceğiz. Şuanda bizim turizm acentesi olarak 7 tane şirket var. Biliyorum ki aslında baraj söz konusu olmasaydı bu sayı 7 değil 27- 37 olurdu. Ama insanlar 1 yıl için 2 yıl için gelmiyor. Yaptığımız yatırımlar ne olacak, bu yatırımlar zayi olmasın diye gelmediler. Özellikle buradaki acentelerimizi açıkta bırakmayacağız, altyapısını Cumayeri merkezde, Melen’in kenarında bir yerde hepsini istihdam edecek şekilde arazi tespiti yapıp orada toplayacağım. Dağınık halde değil toplu halde, büyük bir alan içerisinde, sosyal donatılar içerisinde olacaklar. Buraya gelen turistler sadece rafting için değil buranın doğal sporlarını da görüp yapacaklar. Bisiklet turlarıdır, trekkingdir, şelale gezintileridir ve ileride bot gezintisi de olacak. Baraj oluştuğu zaman Cumayeri’nden 10-15 kişilik botlara, teknelere binecekler baraja gidecekler, barajın içerisinde turlayacaklar, doğal güzellikleri görüp tekrar Cumayeri’ne dönecekler. "dedi.

CUMAYERİ HUZURUN, REFAHIN VE MUTLULUĞUN OLDUĞU BİR İLÇE OLSUN

"Hayalimdeki Cumayeri, yaşanılabilir bir Cumayeri oluşturmak." diye sözlerine devam eden Tuna, ilçede sanayiden çok turizmi hedeflediklerini belirtti.  Tuna, " İlçeler içerisinde sanayi anlamında en az sanayisi olan ilçelerden bir tanesi benim. Ama sanayi istemeyende benim şuanda, çünkü çevre ilçelerimizde sanayi var. Gümüşova’da 2. Organize sanayi kuruluyor, Çilimli’de organize sanayi kuruluyor, Düzce çok yakın zaten, organize sanayi var ve Düzce’nin de istihdam konusunda bir kapasitesi var. Şuanda bütün firmalar işçi arıyor, işçi bulamıyorlar. Hal böyleyken bende dedim ki, biz Cumayeri olarak fabrikalaşmaya değil, konutlaşmaya, yapılaşmaya, sosyal ve kültürel projeleri üretmeye halka sunmaya çaba sarf edelim dedik. Ve şuanda bizim güzel projelerimiz var. Örneğin dere ıslah projemiz var. Pazaryerini kaldırıp, dereyi daha da genişletip yaklaşık 2 kilometrelik yürüme alanları ile birlikte güzel bir alan kazandıracağız Cumayeri’ne. Yani Cumayeri nefes alacak. Yapılaşmayı ona göre yapıyoruz. 3 yıl içerisinde 50 yıllık, 100 yıllık planlarımızı hazır etmiş olacağız. Çok katlı binalarla değil, sade, yeşil alanı bol binalarla Cumayeri’ni süslememiz lazım. Cumayeri bir değer olmalı. Düzce havza olarak küçük bir yer, yani büyük illerin bir ilçesi kadar. Batıdan doğuya, kuzeyden güneye 35 kilometrelik bir alan içerisindeyiz, bu alanı biz yapılaşma ile fabrikalarla yok etmek değil, doğal güzelliklerini koruyarak, yapılaşma yapmalıyız. Ona göre de planlamamızı hazırlamamız lazım. Yani şu olmamalı çok nüfus çok gelir değil, dengeli nüfus güzel yaşam, bizim düşüncemiz bu. Şuan Cumayeri’nde 9 bin nüfus var ise bunu bir an önce 30 bine, 40 bine çıkarayım da gelirim artsın diye bir düşüncem yok. Nüfusum çok çoğalmasın, ama yaşanılabilir bir ilçe olsun. Huzurun, refahın ve mutluluğun olduğu bir ilçe olsun, temenniyim bu."diye konuştu.  


Haber; S. C. AKYÜZ