Bütün bir kışı yağış almadan geçiren ve kuraklık uyarıları yapılan Düzce’de son bir haftada etkisini gösteren yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Düzce son yılların en büyük sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Yaklaşık 1 haftadır süren yağış dün akşamdan itibaren etkisini arttırdı. Gece boyunca etkili olan sağanak yağış sonucu metrekareye 21.6 kilogram yağış düştü. Düzce’de başta Cumayeri ve Yığılca olmak üzere ilçe ve köyler sular altında kaldı, yollarda heyelanlar meydana geldi. Haber merkezimize birçok köyde evlerini su basma tehlikesi altında olduğu yönünde ihbar telefonları geldi.


CUMAYERİ SULAR ALTINDA


Cumayeri Dokuzdeğirmen köyünde de mahsur kalan vatandaşlar olduğu bilgisi edinildi. Cumayeri merkez de cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Cumayeri Deresi taştı, birçok işyerini ve evi su bastı. Cumayeri merkezdeki park yerle bir oldu. AFAD ve özel idare ekipleri bölgede çalışmalarını yürütüyor.

 

 

 

Cumayeri’ndeki Pazaryeri komple sular altında kaldı. Pazarcıların mahsulleri sele kapıldı. Doğuzdeğirmen köyünde bazı araçların duya kapıldığı iddia edilirken yıkılan köprüler olduğu öne sürüldü.

 

 

 RAFTİNGCİLER MAHSUR KALDI

 

Cumayeri Dokuzdeğirmen’de 10 raftingci mahsur kaldı. Bölgeye AFAD ekipleri yönlendirildi.

 

 

 

5 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

 

Yaşanan sel felaketinde 5 büyükbaş hayvanın telef olduğu bilgisi verildi.

 

 

AKÇAKOCA EREĞLİ YOLU FELÇ OLDU

 

Yurdun dört bir yanında yağışlar nedeniyle taşkınlar ve seller meydana geliyor. Yoğun yağış nedeniyle Akçakoca ile Karadeniz Ereğli Karayolu üzerinde bulunan Akkaya Deresi taştı. Taşkın nedeniyle vatandaşların tarlalarındaki ekinler zarar gördü, ulaşımda da aksaklıklar yaşandığı öğrenildi.

 

 

GÜMÜŞOVA’DA EVLER SULAR ALTINDA

 

Gümüşova Elmacık köyünde yaklaşık 40 hanenin sular altında kaldığı öğrenildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır