Cumayeri’nde D-100 bağlantı yolu çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 2 kilometrelik yol boyunca menfez çalışmaları, istimlak çalışmaları tamamlandı. Yolda alt yapı çalışmaları sırasında ise bazı aksilikler yaşandı. Kazılar sırasında yolun alt bölümünden geçen telefon kabloları koptu. Kabloların kopmasıyla birlikte yaklaşık 30 evin telefon hattı kesildi. Vatandaşlar duruma tepki gösterince bölgeye Türk Telekom ekipleri gönderildi. Ekipler yaklaşık 1 haftadır kesik olan hatları onardı.

İlçe girişinde ki yolun bozuk olması ve iki araç yan yana geçemeyecek derecede dar olmasından dolayı yapılan çalışmalar ilçenin merkez girişine kadar sürdürülüyor. İlçe Jandarma komutanlığının önündeki ağaçlar kesilip yolun genişlemesi sağlanırken, dere geçen bölgeye ise menfez çalışması yapıldı.

Kanuni prosedürlerden, elektrik hatlarından ve altyapıdan kaynaklanan sebeplerden dolayı planlanan sürenin gerisinde kalan yolda, alt yapı ve üst yapı problemi kalmadığı için çalışmaların en kısa sürede bitirileceği öğrenildi.

HABER:H.İŞCAN