Düzce’nin en hızlı yürüyen Duble Yol çalışmasının yapıldığı D 655 karayolunda çalışmanın  sürati görenlere parmak ısırtıyor. Çok sayıda iş makinesi, kamyon ve işçinin aynı anda farklı işleri birlikte götürdüğü çalışma giderek ilerliyor.

 

Kabalak tepesi’nden başlayarak Hiciz rampası boyunca yapılan çalışmalar her geçen gün biraz daha  sona yaklaşıyor. İşçiler bir yandan yolun istinat duvarlarını inşa ederken, kamyonlar hafriyat taşıyor. İş makinaları ise bir yandan yolda sıkıştırma çalışması yaparken, bir yandan da kazıları yürütüyor. Daha şimdiden  Hiciz Rampası’nın bir bölümü asfaltı yapılmamakla birlikte Duble yol olarak hizmet vermeye başladı.

 

Hiciz rampasının sonundaki viyadük çalışmasında da oldukça büyük mesafe alındı. Köprüyü taşıyacak olan silindirik ayakların her geçen gün bir yenisi yükselirken, taşıyıcı olarak görev yapacak dev perde duvarların inşasına da başlandı.  Bu çalışmaların yanı sıra viyadüğün Akçakoca yönünde de ayakların yapılacağı zemine fora kazıkların çakılması işlemi de devam ediyor.

 

Düzce’nin en organize çalışmasının yapıldığı Duble yol ile ilgili gelişmelerin siyasiler tarafından da yakından takip edildiği ifade ediliyor.