Komşu il Bolu, yine farklı bir projeyi hayata geçiyor. Denize kıyısı olmayan illerin başvurduğu gölet ve plaj projesi için çalışmaların ilk adımı tamamlandı.

 

“Bolu su ile buluşacak”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şehrin plaja kavuşturulması için, Büyükberk Mahallesi mevkiinde bulunan Büyüksu Deresi'nde 1 kilometrelik sahil oluşturulması için geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlatılan ‘Büyüksu Park Rekreasyon Projesi’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Proje kapsamında su tutmaya yarayan ‘Lastik Savak’ önünde basın mensuplarına bilgiler veren Yılmaz, Bolu’yu su ile buluşturacaklarının altını çizdi. Yılmaz; “İlimizin olimpik spor alanı içinde olan Büyüksu sayesinde inşallah şehirle suyu buluşturacağız. Burada kano yarışlarının yanı sıra tüm su sporlarının yapılabileceği alanlar oluşturulacak.” dedi.

 

"Benle çok dalga geçimişlerdi"

Projenin hızla devam ettiğini, herhangi bir sorun yaşanmaması halinde 2017 yılı içinde Bolu'nun plaja kavuşacağını belirten Başkan Yılmaz, projenin gerçekleştiği Büyüksu Deresi’nin kendisinin ilk belediye başkanı olarak seçildiği dönemde kokudan geçilmeyen ve vatandaşların pisliklerini attığı bir yer olduğunu ifade ederek, “Ben, 'Bu suda çocukluğumuzda balık tutar ve yüzerdik gene bu hale getireceğiz' dediğimde çok dalga geçilmiştim. Bu güne kadar yaptığımız çalışmada önce canlıların yaşayabileceği hale dönüştürdük. Temizledik. Ama yüzecek durumda değildi. Çünkü suyu yüzecek şekilde şişirememiştik” diye konuştu.

 

Proje maliyeti yaklaşık 60 milyon TL

Çalışmalar tamamlandığında Büyüksu Deresi'nin turizm kenti olma yolunda ilerleyen Bolu için çok önemli bir merkez haline dönüşeceğini dile getiren Yılmaz, "Proje bedeli henüz belli değil ama tahminlerimiz 50 ila 60 milyon liraya tamamlayacağız.”

Haber;c.üstüner