Akçakoca’nın turizmine önemli katkılar sağlaması hedefiyle yapımı kararlaştırılan dalgakıranlar (mahmuz) için zemin etüd çalışmalarına başlandı.

Falezlerin yıpranmasını önleyecek, kum hareketini düzenleyecek ve sahillerin kumla dolmasına katkı sağlayacak olan dalgakıranlar ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, en önemli nokta olarak ise denize girilebilirliği artıracak olmasını gösterdi.  

Mahmuz çalışması ile kıyı erozyonunun önüne geçileceğini vurgulayan Yemenici, "Dalgayı kırarak Akçakoca’mızda turizm sezonunu uzatmak için yapmayı planladığımız açık deniz dalgakıran çalışmamızın deniz dibi etüt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekiplerimiz tüm hızıyla çalışmalarını tamamlayıp uygulama işine geçebilmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Her şey Akçakoca için...” dedi.

Başkan Yemenici, Akçakoca'da hayata geçirilen yatırımlarda büyük emeği olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Düzce milletvekillerine de ayrıca teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Haber: C. ÜSTÜNER