D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunun Çiçekpınar Köyü kesimindeki kısmı heyelan nedeniyle çöktü. Yaşanan felaket üzerine yol çift yönlü ulaşıma kapatıldı. Bölge ulaşımında önemli bir yere sahip olan yolun kapanmasının ardından vatandaşlar alternatif güzergâhlara yöneldi.

Akçakoca ve Zonguldak istikametine gidecek olan vatandaşlar, Cumayeri Dokuzdeğirmen, Karasu-Akçakoca yolu üzerinden, Deredibi Köyü yolunun kullanarak veya Yığılca’ya giderek Alaplı üzerinden ulaşım sağlayabiliyor.

Söz konusu yolların dar ve bakımsız olması ise sürücülere zor anlar yaşatıyor. 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Whatsapp İhbar Hattı’na gelen görüntülerde ise Karasu-Akçakoca yolunda oluşan uzun araç kuyrukları gözler önüne serildi. D-655’in kapalı olması ve tır ve kamyon gibi büyük ve geniş araçlarla otomobillerin bu güzergahı kıllanması zaten dar olan yolda yan yana geçişi imkansız hale getirdi.

Görüntüleri Öncü haber Merkezi’ne oluşturan vatandaş, “Akçakoca Melenağzı yolunda köprünün ordayız. Trafik berbat. Arka taraflarımız dolu. Önümüz dolu. Tırlar dolu. Bu nedir arkadaş? Dakikalardır bekliyoruz. Ancak köprünün oraya gelebildik. Halen bekliyoruz.” diyerek durumdan yakındı

Öte yandan alınan son bilgilere göre ilk günden itibaren D-655’in çöken kısmında devam eden servis yolu açma çalışmaları sürüyor. Birkaç gün içinde yolun açılması beklenirken kalıcı çalışmaya 10 gün içinde başlanması ve 100 gün içinde tamamlanarak yolun yeniden hizmete alınması hedefleniyor.