Meteorolojik olaylar ve karınca hareketleri ile “Süt Beyaz Bulutlar” adını verdiği sistem sayesinde deprem tahminleri yapan ünlü Deprem Uzmanı Kadir Sütçü, Düzce’yi yakın gelecekte bir depremin beklemediğini açıkladı.

Bu sabah saatlerinde Merkez üssü Gölyaka olan ve şiddetleri sırasıyla 2.7, 3.1, 3.5 ve 2.1 olarak kaydedilen peş peşe 4 deprem yaşandı. Düzce’den de hissedilen ve vatandaşları korkutan depremin ardından okullar bile tatil edildi. Bu durum özellikle Gölyaka’da yaşayan vatandaşların tedirgin olmasına neden olurken beklenen açıklama ünlü Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü’den geldi.

Pek çok depremi önceden tahmin eden Sütçü, Öncü Haber merkezine yaptığı açıklamada bir deprem olmadan önce doğada ekstrem denilen olağanüstü doğa olaylarının meydana geldiğini ve Düzce’de bilinen bir olayın yaşanmadığını ifade ederek, sabah meydana gelen depremlerin öncü olmadığını belirtti. Vatandaşları tedirgin olmasını gerektirecek bir durumun olmadığını kaydeden Sütçü, kısa vadede Düzce’de beklenen bir tehlikenin bulunmadığına dikkat çekti.

Haber: Ö.YILMAZ