Abonelerine çevreci, temiz ve konforlu yakıt doğalgazı, güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlayan Aksa Doğalgaz, sektörde standartların yükseltilmesini sağlayan mevzuat ve teknolojik yenilikleri takip ederek maksimum kalite hedefiyle uygulamaya geçiriyor. Bu çerçevede Aksa Doğalgaz şirketleri, her yıl faaliyet alanlarında çalışan sertifika sahibi iç tesisat firmalarıyla bir araya geliyor. Aksa Düzce Ereğli Doğalgaz’ın bu kapsamda bölgede birlikte çalıştığı tesisatçı firmalarla düzenlediği toplantıda, 2018 yılının genel değerlendirmesi yapılırken mevzuat değişiklikleri, iyileştirmeler ve 2019 planları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ortalama onay süresi 2 gün
Aksa Düzce Ereğli Doğalgaz Şirket Müdürü Ender Onur, 2018 yılında iç tesisat firmalarının toplam 10 bin 350 adet proje sunduğunu belirterek projeleri hem büyük bir titizlikle hem de en hızlı biçimde incelediklerini belirtti. Onur, “Özellikle, yoğunluğun yaşandığı ekim ve kasım aylarında, şirketimiz tarafından aylık ortalama bin 300 adet doğalgaz iç tesisat projesi onaylandı. Sertifikalı iç tesisat firmasının şirketimize projeyi sunmasıyla onay arasındaki süre ortalama 2 gün olarak gerçekleşti” dedi.



Doğalgaz iç tesisat proje onayında gösterilen hızlı sürecin, tesisat kontrol ve gaz açım sürecinde de benzer paralellikte gerçekleştiğini kaydeden Onur’un verdiği bilgilere göre; 2018 yılı içerisinde şirketin İç Tesisat Şefliği, Düzce’de yaklaşık 14 bin, Ereğli’de ise yaklaşık 5 bin tesisatın kontrolünü sağladı. 2018 yılında, sertifikalı iç tesisat firmasının randevu talebinden sonra, tesisat kontrol ve gaz açım işlemleri ortalama 2,1 gün olarak gerçekleşti.

Müşteri bekleme süresi 2.5 dakikaya inecek
Aksa Düzce Ereğli Doğalgaz, müşteri memnuniyetini, sadece iç tesisat proje onay ve gaz açımı sürecinde değil abonelik ve fatura ödeme işlemlerinde de en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Vatandaşlar, abonelik ve fatura ödeme işlemleri için 2018 yılında Düzce’de 4,3 dakika, Ereğli’de 3,5 dakika beklerken 2019 yılında bu sürenin 2,5 dakikaya inmesi, ayrıca abonelerden gelen talep ve şikâyetlerin 7 gün içerisinde çözüme kavuşturulması hedefleniyor.



Periyodik kontroller güvenliği sağlıyor

Aksa Düzce Ereğli Doğalgaz Şirket Müdürü ismi Ender Onur, vatandaşların güvenli doğalgaz kullanımı için periyodik kontrollerin önemine dikkat çekti. Gaz arzları sağlanan ticari işletmeler ve sanayi kuruluşlarındaki periyodik kontrollerde, onaylı proje dışında tesisatlar ile karşılaştıklarına değinen Onur, şu bilgileri verdi:

“Şirketimiz tarafından sıkı bir şekilde denetlenmekte olup, onaylı proje dışında yaptırılan tesisatlar ile mevzuatlara ve şartnamemize uygun olmayan tesislerin tespit edilmesi halinde, gaz arzları sonlandırılmaktadır. Bu doğalgaz tesisatlarına, Şirketimiz bilgisi dışında müdahale edenler ve ettirenler hakkında, usulsüz doğalgaz kullanımı ve halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktan yasal süreç başlatılacaktır.”

27 il, 180 ilçe ve beldede yaklaşık 15 milyon kişiye hizmet veriyor
Öte yandan, faaliyet alanında yer alan 27 il, 180 ilçe ve beldede yaklaşık 15 milyon kişi, 4,8 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz; Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtımcısı konumunda bulunuyor. “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla yatırımlarını Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgeleri ve yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ