Yaz aylarının gelmesi ile birlikte fındık bahçelerine giden işçilerin traktör üzerindeki görüntüleri bu kadar olmaz dedirtti. fındık işçileri tarlalarına gitmek için ulaşım aracı olarak kullandıkları traktör römorku, her an bir tehlikeye davetiye çıkartıyor.

Son olarak benzer görüntü Cumayeri bağlantı yolunda çekildi. Haber ekibimizin kameralarına takılan görüntülerde fındıktan dönen işçiler minibüsün arkasına takılan römorka binerek tehlikeli bir şekilde ilerlerken görüntülendi.


Römorkun üzerine binerek trafiğin yoğun olduğu Cumayeri ile D-100 ü birbirine bağlayan yolda saatteki hız 70 km’yi bulan aracın arkasındaki römorkta yolculuk yapan fındık işçileri zaman aman görenleri insan hayatı bu kadar ucuz mu dedirtti.


Son olarak Yığılca Sarıkaya Mevkiinde traktör römorkunun üzerinde bulunan 35 kişilik orman işçisinin üzerine ağaç devrilmesi sonucu 6 kişi feci şekilde can verirken, 26 kişide çeşitli yerlerinde yaralanmıştı. Bu feci kazanın ardından bu görüntülerin yaşanması ders almadığımızın göstergesi hale geldi.


Hasat dönenimde zaman zaman gerek yaralamalı gerekse ölümlü kazaların Düzce’de, hala traktör römorkunda veya kamyon kasasında onlarca tarım işçisinin taşındığı gözleniyor. yevmiye karşılığı binlerce dönüm arazide fındık toplayan tarım işçilerinin taşınması konusunda yapılacak başka bir yol yok mu? Yetkililerin bu konuda bir yaptırımı yok mu? Bu manzarayı gören vatandaşların aklına gelen ilk soru bu oluyor.

 

Haber;İ.Keleş