Düzce Valisi Ali Fidan'ın özverili çalışmasıyla başlanan “Düzce Tanıtım Günleri” ile ilgili çalışmalar aralıksız sürerken meslek örgütleri ve STK'ların açık desteği de çalışmaya ayrı bir heyecan kazandırıyor… Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, bu  fikrin ortaya konulmasında büyük emeği olan vali Ali Fidan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Düzce'nin özelliklerinin ve güzelliklerinin en iyi şekilde tanıtılmasında “Düzce Tanıtım Günleri”nin büyük önem arz ettiğini vurguladı ve :” Düzceliye Düzce’yi tanıtmak değil asıl buradaki amaç, Düzce’yi Türkiye’ye tanıtmak” dedi.

DÜZCE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ...

“Tanıtım Günleri”nin Düzce için çok önemli olduğunu belirten Kayıkçı, 12-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek  “Düzce Tanıtım Günleri”nde Düzce’nin tarihi, kültürü  ve ilin özelliklerinin ve güzelliklerinin en iyi şekilde tanıtılmasının amaçlandığını belirtti ve ”Düzce Türkiye’nin küçültülmüşüdür aslında, birçok kültürü burada bir arada bulabilirsiniz. Bizi de bize tanıtacak, bütünleştirecek bir yapı olacak. Bizler esnaf teşkilatı olarak 81 ildeki kendi odalarımıza, birliklerimize tanıtımımızı yaptık. Görev olarak oraya davet ettiğimiz kişilere Düzce’yi orada daha iyi tanıtacağız ve orada renklilik oluşturacağız.” dedi:

KALİTELİ KALINMAK ZORUNDAYIZ...

“Düzce’nin bir kalkınma projesi var ve Düzce kaliteli kalkınmak zorunda” diyen DESOB Başkanı Kayıkçı “Düzce Tanıtım Günleri”ne şöyle destek çıktı:”Düzce, İstanbul’un neredeyse bir mahallesi gibi...Düzce Ankara’nın yakınında şirin bir il, inşallah da şirin kalır. Yaylasıyla, çayıyla, doğasıyla çok da bozulmasını istemediğimiz bir yer. Düzce bir ilki yaşayacak..”

BEYAZ YAKALILAR DÜZCE'YE GELSİN..

Düzce'nin farklı özellikte olduğunu kaydeden Kayıkçı “Düzce’ye düzgün yatırımlar gelsin, beyaz yakalılar gelsin.” diyerek yeni bir tartışma başlattı. Kayıkçı,“ Düzce yatırımlarda elektronik alanlara kaysın isteriz. Döküm sanayinden elektroniğe kayması güzel olur. Dumanlı bacalardan, beyaz yakalı, teknik konulardaki temiz ve yüksek gelirli yatırımlar gelsin” diyen DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı :” Bütün Düzcelileri, Ankara’daki yakınlarını tanıtım günlerine çağırmaya davet ediyorum. Milletvekillerimiz inşallah cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı tanıtım günlerine getirebilirler. Onlar gelirse basında daha çok ilgi gösterecek ve ulusal basında daha iyi tanıtım yapmış olacağız” dedi:

DESOB Başkanı Kayıkçı, Ulusal bazda Düzce'nin tanıtıma ihtiyacı  olduğunu hatırlatarak,”Bu sayede il olduğumuzu da hatırlatmış olacağız. Daha güzel günler Düzce’yi bekliyor” dedi.

Haber;E.TAYHAN