Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Düzce ziyareti sırasında Gümüşova’da da incelemeler yapılmış ve ilçenin tam ortasından geçen yoldaki tepenin dalçık ile kaldırılarak ilçe merkezindeki yoğun trafiğin rahatlatılması kararlaştırılmıştı. 2010 yılı için planlanan Gümüşova dalçığı için Bakan’ın talimatı üzerine harekete geçildi ve 2009 yılı içinde de bu dalçığın yapılabileceği, bunun içinde projenin hazırlanmasına geçilmesi kararı alındı. Hazırlanan projeye göre Gümüşova’ya 150 metrelik bir dalçık planlanıyor. Bu 150 metrelik dalçık ise Gümüşova’daki tepenin tam ortasına denk geliyor. Tepenin ortasında biten dalçık yine alttan ancak üstü açık olarak devam ediyor bu da Gümüşova’nın belirli bir yerden sonra tamamen ikiye bölünmesi anlamına geliyor.
Gümüşova belediyesine ilk taslak projenin ulaşması sonrasında ise belediye tarafından 150 metrelik dalçık projenin 240 metreye çıkarılması için girişimlere başlandı. Düzce milletvekillerinin de destekleri ile projede yeni bir yapılanmanın olmasına çalışılıyor.
Gümüşova’ya yapılacak olan dalçık ilk proje ile yapılırsa Gümüşova da D-100 ilçeyi bıçak gibi kesen bir görüntü verecek ve ilçe ikiye bölünmüş olacak, birtek D-100 karayolunu geçmek ilçe halkı için ızdırap haline gelecek ve hizmetlerinde aksamasına neden olacak.