Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Öncü TV’nin 22. Yaşını unutmadı. Televizyonumuzu ziyaret eden Yiğit,  başarılarının devamını diledi. Ziyarette ilçede yaptıkları çalışmalar ve bitirmeyi hedeflediği projelerini de anlatan Başkan Yiğit, son durumları hakkında bilgi verdi.

“Turizm alanındaki çalışmalarımız diğer alanlardaki çalışmalarımızla eş değer diye düşünüyorum. Turizm alanındaki çalışmalarımız hem ilçemize hem de ilimize ivme kazandıracak, değer katacak. Projesi biten Sarıkaya Mağaramızın ışıklandırma ve yürüyüş yolları ve çevre düzenlemesi ile ilgili ihalesini yapıyoruz. Yaz ayı içinde ziyaretçilerimizin hizmetine açacağız.   Aynı zamanda Yılan Çatı kanyonunun da fizibilite çalışması yapılacak. Turizme açmayı hedefliyoruz. Milli Parklar genel müdürü il görüştük. İnceleme yapılacak. Bu yıl içinde uygulama geçilecek.”

Yığılca’nın yılın her ayı ziyaretçi çekebilecek potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Yiğit, bu avantajı iyi değerlendirmek istediklerini belirtti. Saklıkent Şelalesi, Köknarlık bölgesi ve Turizm Vadisi projeleri için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Yiğit, Yığılca’da bu projelerinin bitirilmesiyle insanlara yeni heyecanlar katmayı amaçladıklarını söyledi.

İlçenin tanıtımı için çeşitli organizasyonlar hazırladıklarını aktaran Başkan Yiğit, Yığılca ve Düzce’yi diğer illere daha fazla tanıtacağını düşündüğü Yedigöller yolu için çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini bildirdi.

Turizm bakımından alt yapısının son derece iyi olduğunu savunan Yiğit, Yedigöller’in Düzce’ye bağlanan yolunun bir an önce sağlıklı hale getirilmesini devlet büyüklerinden isteyerek “sesimize kulak verin.”dedi. İlçe içerisinde 60 yıldır dokunulmayan su tesisinin yenileme çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Yiğit, böylece ilçe halkının 50 yıllık sağlıklı su ihtiyacının sağlanacağını dile getirdi.

Haber;S.KAŞKIR