Düzce’nin Mahallesi olmasına karar verilen ve 2014 yerel seçimleriyle birlikte tüzel kişiliği kaldırılan Konuralp’te dönüşüm devam ediyor.


Danıştay kararı ile mahalle statüsüne dönüştürülen ve Düzce Belediyesi sınırlarına dahil edilen Konuralp’te yıllardır belediye binası olarak hizmet veren binanın tabelası da değiştirildi. Hizmet binasından “Konuralp Belediyesi” yazısı sökülerek, "Düzce Belediyesi Ek Hizmet Binası" tabelası yerleştirildi. Düzce Belediyesi’nin Konuralp halkına daha iyi hizmet verebilmesi adına mevcut bina ek hizmet binası olarak hizmet vermeye devam edecek.


Öte yandan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Konuralp için büyük projeleri olduğunu gelecekte vatandaşların AK Parti’ye bakış açıklarının değişeceğini söylemişti. Bu kapsamda kolları sıvayan Keleş, ilk iş olarak seçim döneminde söz verdiği gibi üniversite yolunun asfalt çalışmalarına başlatmış oldu.


Ayrıca mahalle olmasıyla isminin kaybolacağı endişesi taşıyan Konuralp halkı için Konuralp sınırlarında yer alan Düzce Üniversitesinin isim değişikliği çalışmalarına da başlandı. Konuralp halkı dört gözle Düzce Üniversitesine Konuralp isminin dahil edilmesini bekliyor…

 

 

Haber;S.Kaşkır