Düzce Belediye Meclisi, Düzce ve Bulgaristan'ın Pernik şehri kardeş şehir olmasına ilişkin kararı onayladı. Düzce üç başarısız kardeş şehir girişiminin ardından dördüncü kez başka bir ülkenin şehri ile kardeş şehir olma denemesi yapıyor.

İki şehrin kardeş ilan edilebilmesi için Pernik Belediye Meclisi'nin de bu kararı onaylaması gerekiyor. Ardından her iki şehir kararlarını Dışişleri Bakanlıklarına gönderecek. Dışişleri Bakanlıklarının onay vermesi durumunda ise iki şehir kardeş şehir olarak ilan edilecek.

Farklı Ülkelerden iki şehrin kardeş şehir olarak ilan edilmesi, bilgi ve deneyimleri paylaşmak, eğitim, kültür ve sosyal alanlarda işbirliği yapmak amacını taşıyor. Bulgaristan'ın Pernik Belediyesi, Düzce'de kutlanan “Komşular Günü” etkinliklerine katılmış, folklor ekipleri etkinlikler kapsamında gösteriler yapmıştı. Kardeş şehir fikri de bu ziyaret sırasında gelişti. Pernik şehrinin yaklaşık Düzce büyüklüğünde olduğu da öğrenildi.

Kardeş Şehir ilişkisinin, belediye kanunu'nun 74'üncü maddesi kapsamında kurulduğu bildirildi. Düzce Belediyesi daha önce Uzakdoğu'dan bir, Avrupa'dan da iki şehir ile kardeş şehir ilişkisine girmek için meclis kararı almış, ancak değişik sebeplerden dolayı bu projeler hayat bulamamıştı.