Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Kültür Eski Bakanlığı ve Milli Eğitim Eski Bakanlığı yapan Düzce’nin yetiştirdiği önemli devlet adamı, siyasetçi, eğitimci merhum Avni Akyol, vefatının 22. yıl dönümünde Düzce Şehir Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve yönetim kurulu üyeleri, merhum Avni Akyol’un kızı Defne Akyol Çevirir, damadı Necati Çevirir, torunu Çağrı Çevirir, Başkent Grup Avni Akyol, Ümit Kültür ve Eğitim Vakfı Düzce Görevlisi Nihal Altındağ, Düzce Haymanalılar Derneği ve Fenerbahçeliler Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Avni Akyol Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile Akyol’un akrabası Hüseyin Fırat, gazeteci İhsan Çetin, emekli eğitimci ve şair Ali Özkal, iş insanı Ragıp Gökesaoğlu ve dostları ile sevenleri katıldı.

“O ERDEMLİ KİŞİLİĞİYLE, VATAN VE BAYRAK SEVGİSİYLE BİZE REHBER OLDU”

Düzce’ye büyük hizmetleri olan merhum Akyol için düzenlenen anma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Emekli öğretmen Ali Özkal’ın, Avni Akyol’a ithafen yazdığı ‘İz Bırakmak’ isimli şiiri okuduğu dakikalarda duygusal anlar yaşandı.

Avni Akyol’un damadı Necati Çevirir yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:” 30 Eylül 1999 yılından bu yana 22 yıl geçti. Bugün, rahmetli Avni Akyol’un aramızdan ayrılışını 22 yılı. Onu her geçen yıl daha büyük bir özlem, sevgi ve saygıyla rahmetle anıyoruz, anma devam edeceğiz. Onun; vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi, erdemli kişiliği, candan, içten, güvenilir, hoşgörülü tavırları, bizim için her zaman rehber odu, olmaya da devam edecektir. Bu dünyadan giderken, yanınızda hiçbir şey getiremezsiniz, sadece verdiklerinizi götürebilirsiniz. Yani yaptığınız iyi işlerin, iyi hizmetlerin farkında olmanız, son yolculuğun acısını ve hafifletir. İnsanlığın iyiliği için yapılan her işin, gösterilen her çabanın ne denli önemli ve kutsal olduğunu anlattı. Hiçbir zaman günlük siyasetin içinde olmadı ve polemiklere girmedi. Her zaman, bilge bir siyasetçi olarak, fikirleri ile yol gösterici ve örnek oldu. O sadece, bir Milli Eğitim Bakanı değil, örnek alınması gereken bir ağabeydi. Öğretmenin, öğrencinin, seçmenin, milletvekilinin, parti başkanın Avni abisiydi.”

“SAYIN AKYOL’UN ADINI HERKES SÖYLÜYOR, BİLİYOR”

Ardından bir konuşma yapan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç da Avni Akyol’un ülkeye önemli hizmetlerinin olduğunu vurgulayarak, “Böyle insanlar her zaman yetişmiyor. Sayın Akyol’un ismi her yerde söyleniyor. Biz eğitimciler, meslektaşları olarak, öğrenciler olarak onu örnek almalıyız, ismi daha çok bilinmeli. Ruhu şad olsun, saygılarımızı sunuyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Ardından dağıtılan aşure ikramı ile anma programı sona erdi.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ