Geçtiğimiz gün sokağa çıkan haber ekibimizin rastladığı ve bugün “Mendil satan kardeşlerin dramı” şeklinde gündeme getirdiğimiz haberimizin ardından ailenin yaşadığı dramın altından acıtasyon çıktı.


Gündeme getirdiğimiz haberimizin ardından, Görünmez Eller Derneği Başkanı İlhan Yıldırım, haber merkezimize ulaştı. Yıldırım, aileye beyaz eşyadan mobilyaya, yakacaktan erzaka, çocukların ayakkabısından çorabına kadar bütün ihtiyaçlarının hayırseverler tarafından giderildiğini ancak ertesi gün eve geldiklerinde evde hiçbir şeyin bulunmadığını söyledi.



Bunun üzerine haber ekibimiz, Yıldırım ile birlikte ailenin yaşadığı evin yolunu tuttu. Kapısını çaldığımız evin aile üyelerinin yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşadığı gün gibi ortadayken aslında olayın bir de perde arkasının olduğu gerçeği ortaya çıktı.

“Biz ilk önce aileye bir şey yapmama kararı aldık”

Görünmez Eller Derneği Başkanı İlhan Yıldırım, aileye nasıl ulaştıklarını şu sözlerle anlattı:

“Bizim gönüllerimizden bir arkadaş bize bir gece telefon ederek dedi ki bir aile var. Sokakta kaldıklarını inşaatta kaldıklarını söylüyor. Hiçbir şey olmadıklarını söylüyor dedi. Gece 11.00 civarı gibi geldik. Yanda bulunan merdivenden çıktığımda yandaki cam açıktı. Şimdi orayı battaniye ile kapattılar. Baktığımda ailenin hepsinin sigara içtiğini gördüm. Bizim mimlendiğimiz taraf burası oldu. Evinde içinde ağlamalar başladı. Sonucunda biz evi iyice gezdik fotoğrafladık. Akabinde biz aileye bir şey yapmama kararı aldık. Sonuçta biz de gönüllülerin bize ulaştırdıkları şeyi biz yerlerine ulaştırıyoruz.”



“Hayırseverler yardım etti; ertesi gün evde hiçbir şey yoktu”
Aile ile görüşmelerin ardından evin yıkık ve mağdur halinin fotoğraflarının sosyal medyada yayıldığını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bu sosyal medyayı vurdu. Buraya her gece yardımlar gelmeye başladı. Düzce’nin ileri gelenlerinden bir hayırseverimiz bizi arayarak bu ailenin her şeyi yapacağını söyledi. Biz de bu evin takipçisi olduk. Bu eve beyaz eşya sıfır geldi. Koltuk takımı oturma grubu, çocuk odasına kadar. Ayaklarındaki çoraplarına kadar her şey geldiği halde ben fotoğrafladım. Ertesi gün gelip baktığımızda hiçbir şey kalmadığını gördük. Şimdi de gördüğünüz gibi bu ailenin hiçbir şeyi yok.”



“Gelen yardımlar İzmit’e taşınıyor; bunlar duygu sömürüsü yapıyor”
Bu aile hakkında korkunç iddiaların olduğunu öne süren Yıldırım, şöyle konuştu:

“Buraya gelen yardımların hepsi geceleri buradan taşınıyor. Bunlar İzmit’e gidiyor ve büyük ihtimalle orada satılıyor. Buraya her akşam birileri yardım getiriyor. Gelen arkadaşlarımıza biz rica ediyoruz. Bu çocuklar Olimpiyat Kavşağı’nda mendil satıyoruz diye dilencilik yapıyorlar, duygu sömürüsü yapıyorlar. Biz buraya o kadar yardım getirirken her ihtiyacı karşılanmışken buraya gelen yardımların hepsi satılıyor.”



“Duygu sömürüsü yapanlar gerçek ihtiyacı olanlar değildir”



Düzceliler’in duyarlı olması gerektiğini kaydeden Görünmez Eller Derneği Başkanı İlhan Yıldırım, son olarak şöyle konuştu:

“Duygu sömürüsü yapanlar gerçek ihtiyacı olanlar değildir. Gerçek ihtiyacı olanlar bir şey isteyemezler. Bu evin damadı ve yeğeni var. Gençten 23-24 yaşlarında bir çocuk. Çöp kenarlarına oturup kucağında çocuk devamlı ağlayarak çöp karıştırır. Sizin haberinizde de duygusallık vardı ama dramın arkasında bir sahtekarlık var. Biz de bunu göstermeye çalışıyoruz. Düzce’de dernekler vardır, gerçekten yardım dernekleri. Bu dernekler üzerinden bize sorun yönlendirelim. Bu akşam yine buraya bir şey gelsin. Yarın sabah yine bir şey kalmayacak”



Öte yandan aileyle ilgili Düzce Valiliği de harekete geçti. Valilik yetkilileri aileyle ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını bildirdi.



Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ