Ramazan ayı içerisinde olan ve bin aydan daha hayırlı gece olarak da bilinen Kadir Gecesi'nde eller açıldı ve dualar semaya yükseldi.Kimileri bu hayırlı geceyi evinde ibadet ederek kimileri de camide ibadet ederek geçirmeyi tercih etti.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de de camiler doldu taştı. Kimileri Allah'tan günahlarının affolmasını diledi, kimileri ise gönlünden geçenin kabul olmasını.


Ramazan ayı boyunca her akşam Merkez Camii'nden canlı olarak ÖNCÜ TV ekranlarında yayınlanan İftar Sohbeti programına da Kadir Gecesi'ne özel olarak Düzce İl Müftüsü Selami Emen Katıldı. Necmettin Kuzu'nun sunduğu programa konuk olan Emen, Kadir gecesinin önemine değindi ve bu gecenin kudretinden bahsetti.


Programın ardından Emen, camiide vatandaşlarla beraber dua etti ve namaz kıldı. Merkez Büyük Camiindeki kandil programı ÖNCÜ TV ekranlarından canlı olarak verildi. Merkez Camiinde vatandaşlar, akşam ve yatsı ile teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi. Camiiye gidemeyen vatandaşlar ÖNCÜ TV’den programı takip etme imkanı buldu.

 

Haber;E.Tınaz