Beyköy Toki Konutlarında oturan Ali Aydın'ın yardımlarıyla yapılan Beyköy Beldesi Toki Camii açılışı bugün dualarla yapıldı ve açılışa Vali Ali İhsan Su ile Düzce İl Müftüsü Selman Emen'de katıldı. Camii'nin açılışına Beyköy halkı büyük ilgi gösterdi.

 

 

Açılışta ilk olarak Vali Ali İhsan Su, bu gibi hizmetlerin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek Camii'nin açılışında emeği geçen Ali Aydın'a teşekkürlerini iletti.

 



Su, " Bu gibi hizmetler bizim inancımız açısından da kültürümüz açısından da çokca önemli hizmetlerdir. Gerçekten buranın önemli bir ihtiyacını bu Camii'miz karşılamış olacaktır. Bu sebeple değerli hayırseverimiz güzel bir hizmeti beldemize kazandırmış, ben kendilerine buradan teşekkür ediyorum.

Vali Su'nun konuşmasının ardından İl Müftüsü Selami Emen konuşma yaparak, açılışı yapılan Camii hakkında bilgiler verdi ve yapılış sürecini anlattı.

Emen, "Oldukca yoğun çalışmanın sonucunda Cenab-ı Allh bizlere burada Kabe'nin bir şubesini yapmayı bahşetti. Camii'miz 300 m2, toplam kapasitesi 600 kişilik, aşağı yukarı 10 ayda yapıldı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

İl Müftüsü Selami Emen'in konuşmasını ardından Camii'nin yapımında emeği geçenlere plaket verildi ve kurdele kesildi. Kurdele kesiminden sonra ikramlar başladı ve Vali Su ile İl Müftüsü Selami Emen camiyi gezdi, sonrasında Cuma Namazı'nı orada kıldılar.