Balık Sezonu Açılış Programında Akçakoca’ya giden Vali Ali Fidan’ı Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici karşıladı. Akçakoca Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen programa daire müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda balıkçı ile balıkçı aileleri katıldı. Balık Sezonu Açılış Programı Kur’an-ı Kerim tilaveti’nin okunması, İl Müftüsü Selami Emen’in yaptığı dua ile başladı.


Vali Ali Fidan burada yaptığı konuşmasında; “Vira Bismillah diyerek denize açılıyoruz. Öncelikle balıkçılarımızın kurallara uygun şekilde kazasız belasız, hayırlı kazançlı, bereketli ve bol balıklı bir sezon geçirmesini diliyorum. Akçakoca bizim denize açılan kapımız, herkesin ilgi odağı olan bir yer. Bizlere emanet olan bu güzel ilçemizde bize düşen bir görev daha var bu güzel ilçemizi daha da güzelleştirmek. İnşallah bu sezon hem balıkçılarımız için hem balık lokantalarımız için bereketli geçer.” İfadelerinde bulundu. 

Fidan, programa katılan vatandaşlarla sohbet edip, ızgara başına geçerek vatandaşlara balık ekmek dağıttı. Daha sonra Vali Ali Fidan balıkçı teknesinde denize açılarak, balık sezonunun  açılışını başlattı.